Skip to main content

Search

Een buddy voor wie leeft met hepatitis C

Een buddy voor wie leeft met hepatitis C

Janssen zet zich in voor zowel mensen besmet met hepatitis C als hun familieleden en vrienden. Behalve geneesmiddelen ontwikkelen en zoeken naar de best mogelijke behandeling willen we ook bijdragen tot de kwaliteit van het dagelijks leven en een betere zorg. De website www.MyCompanion.org centraliseert levensechte ervaringen en verhalen van patiënten, hun omgeving en deskundigen.

Tot 90% van alle patiënten met hepatitis C kan vandaag worden genezen. De paradox is dat nog te weinig mensen beseffen dat ze besmet zijn. De behoefte aan informatie over het virus en de ziekte, zowel bij de bevolking, de patiënten, hun familieleden en de behandelende artsen is nog altijd groot. Samen met patiëntenverenigingen, artsen en verpleegkundigen lanceerde Janssen daarom MyCompanion.org. Op dat platform (website, magazine, dagboek en mobiele applicatie) verzamelen we alle informatie rond hepatitis C. Met als doel de patiënt zijn ziekte beter te laten begrijpen, te motiveren om de behandeling goed op te volgen en hem en zijn omgeving te steunen bij de emotionele en praktische uitdagingen die daarmee gepaard gaan.

MyCompanion.org biedt informatie uit de eerste hand en in meerdere talen. Patiënten vertellen over hun persoonlijke ervaringen met hepatitis C, vanaf de diagnose tot op het moment dat ze de ziekte een plaats in hun leven hebben gegeven. Zo gaat het platform dieper in op hoe patiënten over hepatitis C kunnen praten met hun omgeving, waarop ze moeten letten om niemand te besmetten, welke vragen ze kunnen stellen aan hun arts enz.

Extra houvast en begeleiding

Ondanks het groeiende bewustzijn over hepatitis C hangt er nog altijd een taboe rond de ziekte. En dat terwijl mensen er eigenlijk geen schrik van mogen hebben, zeker niet nu er heel doeltreffende behandelingen bestaan. Daarom laat MyCompanion.org ook deskundigen aan het woord die concrete adviezen en tips geven over hoe men dient om te gaan met de ziekte. Uiteraard blijft de arts het centrale aanspreekpunt. Hij doet ongetwijfeld zijn best om de patiënten zoveel mogelijk informatie te geven, maar vaak is het moeilijk om al die informatie ter plekke te verwerken. MyCompanion.org biedt de patiënt een extra houvast, een platform dat hem kan begeleiden doorheen alle fasen van het traject.