Skip to main content

Search

Psoriasis

Psoriasis
Diagnose og symptomer

Psoriasis er en kronisk immunologisk hudsygdom. Huden udvikler tykke, røde, betændte skællende hudområder, der også kaldes plak. Dette skyldes inflammation. Inflammation kan bedst beskrives som en betændelse, der ikke skyldes bakterier. Årsagen til sygdommen er ukendt, men der er såvel arvelige som udefrakommende faktorer i spil.

750.0001-2 personer i Norden har psoriasis, heraf lever de 100-150.000 i Danmark.3 10-30 % af de mennesker, der har psoriasis rammes tillige af inflammation i leddene (psoriasisgigt).4

Behandling

Mennesker der har psoriasis har en øget risiko for hjertekarsygdomme, diabetes, overvægt og depression. De kan opleve en dårlig livskvalitet og føle sig begrænset i deres udfoldelse i hverdagen, hvilket også har negativ indflydelse på deres helbred.

Behandlingen af psoriasis består i de mildere tilfælde af påsmøring af medicinske cremer og salver. I de sværere typer anvendes lysbehandling eller medicinsk behandling i form af tabletter eller indsprøjtninger, der virker dæmpende på immunsystemet. Behandlingen kan være enten systemisk kemoterapi eller et biologisk lægemiddel.

Yderligere patient- og pårørendeinformation om Psoriasis og Psoriasisgigt kan bl.a. findes hos:

Gigtforeningen

Psoriasisforeningen

Sundhed.dk

*ANSVARSFRASKRIVELSE: Janssen og ovenfor nævnte har ingen indflydelse på hinandens indhold på disses respektive hjemmesider