Skip to main content

Search

iCope

iCope – et nettbasert verktøy for menn og deres pårørende som er berørt av prostatakreft.
  • icope
Prostatakreft er en av de vanligste krefttypene hos menn, og hvert år får ca.4800 nordmenn sykdommen. Prostatakreft påvirker ikke bare pasientens egen situasjon, men også livet til alle rundt ham. ICope er et nettbasert verktøy som er utviklet av Janssen, og som har som formål å støtte pasienter og pårørende i deres håndtering av sykdommen.

Gå videre til www.iCope.me

Å takle en alvorlig sykdom som prostatakreft handler ikke bare om å få den rette medisinske behandlingen. Det handler også om å få tilgang til de redskaper og den kunnskapen som trengs for å forstå sykdommen og hvordan den påvirker kroppen.

«Vi ønsker å gi pasientene en helhetlig tilnærming til egen helse og trivsel. Derfor har vi gått sammen med kostholdseksperter og fysioterapeuter for å skape en plattform med praktiske tips som pasienten kan bruke i hverdagen», forteller Aki Kasvi, som er Nordic Business Lead, Prostate Cancer i Janssen.

Sammen med helsepersonell har Janssen utviklet iCope – et nettbasert verktøy som gir dybdekunnskap om prostatakreft. iCope gir også praktiske tips om kost og mosjon som kan styrke den generelle helsen til pasienten.

Sjekk hvordan du har det – et verktøy for pasienter med prostatakreft

Et verktøy som iCope tilbyr er Velværetest. Hensikten med testen er å hjelpe pasienten til å reflektere over hvordan han har det med seg selv og sine relasjoner til andre. Testen kan hjelpe pasienten til å bli mer bevisst på sin egen situasjon, men også brukes som en støtte i samtaler med legen og familien.

«Vi vet at pasienter kan bli litt overveldet eller rett og slett glemsomme når de snakker med helsepersonell, slik at de ikke husker å ta opp viktige spørsmål. Så et av målene med verktøyet er å hjelpe pasientene med å forberede seg til legetimer og sykehusbesøk», sier Aki Kasvi.

På iCope kan du også lese og se filmer om livet etter diagnosen. Gå til iCope – www.icope.me
Her kan du se en trailer med Willy og hans kone Berith som forteller om livet med fremskreden prostatakreft (2.06).
Hele filmen finnes på www.icope.me
Relaterte lenker:

Om prostatakreft

Prostate Cancer: Living just not surviving (Rapporten er på engelsk)

Yes