Skip to main content

Căutare

Boli infecţioase şi vaccinuri

Boli infecţioase şi vaccinuri

Cererea de antibiotice rămâne în continuare ridicată, datorită amplificării fenomenului de rezistenţă şi a riscului crescut de infecţii severe atât la pacienţii imunodeprimaţi, cât şi la populaţia vârstnică. Scopul nostru este de a transforma vieţile oamenilor şi de a îmbunătăţi sănătatea publică prin lupta împotriva bolilor infecţioase la nivel mondial.

Folosindu-ne de o bază ştiinţifică solidă şi de o abordare inovativă, dorim să furnizăm soluţii pentru probleme nerezolvate create de afecţiuni precum HIV/SIDA, TBC, hepatita C şi infecţii severe. Suntem deschizători de drumuri în ceea ce priveşte parteneriatele unice pentru dezvoltarea unui portofoliu de soluţii, constând în medicamente mai eficiente, tratamente profilactice, investigaţii diagnostice şi biomarkeri pentru a face distincţia între diferitele sub-tipuri ale unei boli.

Viaţa la limită

SIDA a ucis 25 de milioane de persoane până în prezent, devenind astfel una dintre cele mai distructive pandemii din istorie. Aceasta este cauzată de virusul HIV care invadează celulele sistemului imunitar, şi astfel cei afectaţi sunt predispuşi infecţiilor cu potenţial letal. Virusul HIV se copiază în ADN-ul unei celule, astfel încât celula începe să producă virusuri. Din cauza particularităţilor sale, HIV de multe ori îşi copiază propriul ADN în mod eronat, astfel încât noile virusuri sunt destul de diferite de tulpina originală. HIV este dificil de tratat tocmai din cauza faptului că este în continuă schimbare.

 
Un intrus în organismul uman

O treime din populaţia lumii este în prezent infectată cu bacterii care produc tuberculoza (TBC), iar pentru orice persoană infectată există o probabilitate de 10% de a suferi de TBC în timpul vieţii. Persoanele cu sistem imunitar slăbit sunt mai expuse riscului de a dezvolta această boală pulmonară, deseori fatală. La bolnavii de SIDA, de exemplu, probabilitatea este de zece ori mai mare de a dezvolta TBC, în condiţiile în care aceştia trăiesc în ţări în curs de dezvoltare, unde infecţia TBC este mult mai răspândită. În Africa, de exemplu, 30-50% din populaţie este infectată cu TBC, comparativ cu 5% în Occident.

Speranţă pentru un tratament inovator

Primul antibiotic folosit în tratamentul TBC a fost descoperit acum 50 de ani, dar tratamentul rămâne foarte dificil de efectuat. Persoanele bolnave trebuie să ia patru antibiotice continuu, timp de şase până la nouă luni, ceea ce este destul de dificil pentru majoritatea pacienţilor. Dacă nu se iau antibiotice, este foarte posibil ca una-din-zece milioane de bacterii care supravieţuieşte tratamentului să aibă timp să se multiplice şi să se răspândească. Prin urmare, continuă provocarea pentru descoperirea unui medicament care să trateze mai repede TBC şi să ucidă bacteriile care supravieţuiesc tratamentului cu antibioticele existente.