Skip to main content

IŠČI

Brez spominov ne gre

Brez spominov ne gre

Spopadanje z izzivom Alzheimerjeve bolezni

Alan Arnette je projekt "osvajanja sedmih vrhov za bolnike z Alzheimerjevo boleznijo" začel konec leta 2010, ko se je odpravil na enoletno osvajanje sedmih najvišjih vrhov sveta. S tem dejanjem je 30 milijonom ljudem vzbudil upanje ter opozoril na potrebe bolnikov z Alzheimerjevo boleznijo in na resnost te bolezni. Sedaj nadaljuje svoje potovanje z obiskovanjem mest in krajev, v katerih z drugimi deli svojo zgodbo, jih spodbuja, da spregovorijo, poiščejo pomoč in mu pomagajo zbrati 1 milijon ameriških dolarjev za skupnost bolnikov z Alzheimerjevo boleznijo.

Prvi postanek v Londonu

Alan se je med obiskovanjem mest najprej ustavil v Londonu, kjer je 8. marca spregovoril na 27. mednarodni konferenci Mednarodne zveze združenj za pomoč pri Alzheimerjevi bolezni (ADI). Med delavnico o podporništvu, ki jo je organizirala zveza ADI, je polni predavalnici podpornikov predstavil svoj projekt osvajanja sedmih vrhov za bolnike z Alzheimerjevo boleznijo, s čimer je želel povečati ozaveščenost mednarodne javnosti o bremenu Alzheimerjeve bolezni za bolnike, njihove negovalce in družbo. Alan je med svojim postankom v Združenem kraljestvu osvojil tudi najvišji vrh Britanskega otočja, Ben Nevis.

Podjetje Janssen podpira projekte Alana Arnetta in boj proti Alzheimerjevi bolezni

S sredstvi programa za zdravljenje Alzheimerjeve bolezni z imunoterapijo (AIP) so se financirali vsi Alanovi vzponi in se bodo z njimi še naprej financirala Alanova aktualna prizadevanja v okviru kampanje. Program AIP je skupna pobuda družb Janssen Alzheimer Immunotherapy in Pfizer Inc., katere namen je zagotoviti celovite in koristne rešitve za izpolnjevanje potreb bolnikov z Alzheimerjevo boleznijo. Temelji na prepričanju, da je mogoče zmanjšati obremenitev bolezni z zgodnjim zdravljenjem. V programu se uporabljajo znanstvene izkušnje, strokovno znanje in izkušnje ter merila obeh družb, Janssen in Pfizer, in se tako izboljšuje skrb za bolnike po vsem svetu.

Janssen Alzheimer Immunotherapy

Družba Janssen Alzheimer Immunotherapy raziskuje, razvija in trži izbrane izdelke za zdravljenje in/ali preprečevanje Alzheimerjeve bolezni. Sedež ima v Dublinu, objekte in naprave za raziskave in razvoj pa ima v južnem San Franciscu.

Alan je osvojil najvišji vrh Britanskega otočja, Ben Nevis.

O Alanu Arnettu in njegovi kampanji

55-letni Alan Arnette živi v Koloradu in je negoval svojo mamo Ido Arnette, ki je skoraj deset let trpela za Alzheimerjevo boleznijo. Umrla je leta 2009. Alan se je tako lahko na lastne oči prepričal, kako nujno potrebna so varna in učinkovita zdravila za zdravljenje te bolezni, ki še ni ozdravljiva.

Vsa sredstva, ki jih Alan zbere z donacijami, se nakažejo neposredno organizacijam, ki jih je izbral za ta namen.

 

 
Publikacije:
Sporazumevanje z bolniki z demenco
Sporazumevanje z bolniki z demenco

Vodnik za svojce in negovalce starejših z demenco

Asist. Mojca Muršec, dr. med., spec. psih. Oddelek za psihiatrijo UKC MB 2012

Naj ostanejo takšni, kot jih poznamo
Naj ostanejo takšni, kot jih poznamo

Vodič za svojce in negovalce starejših z vedenjskimi in psihičnimi spremembami pri demenci

Zanima jih, kdo smo
Zanima jih, kdo smo

Večina ljudi verjetno ve, s čim se ukvarjamo. Včasih ljudje sprašujejo, za kaj se zavzemamo.

 
Naša prizadevanjaNevroznanostNovicePartnerji