Skip to main content

IŠČI

Janssen je najbolj inovativno farmacevtsko podjetje na svetu

Janssen je najbolj inovativno farmacevtsko podjetje na svetu

Vodilna družba za svetovanje farmacevtski industriji, IDEA Pharma, ki vsako leto ocenjuje farmacevtske družbe glede na njihovo sposobnost dajanja novih zdravil na trg, je kot najbolj inovativno farmacevtsko podjetje na svetu izbrala farmacevtski del družbe Johnson & Johnson, znan pod blagovno znamko Janssen.

Na tretjem letnem indeksu produktivne inovativnosti, ki ga je objavila družba IDEA Pharma ter ocenjuje in razvršča družbe glede na njihovo sposobnost trženja novih molekul, se je podjetje Janssen (pod imenom svoje matične družbe Johnson & Johnson) uvrstilo pred vse druge farmacevtske družbe.

Generalni direktor družbe IDEA Pharma, Mike Rea, je ob objavi izjavil: "Podlaga za indeks je predvsem tole preprosto vprašanje: Če bi isto novo molekulo dali dvem družbam...ali bi jo izkoristili na enak način? In preprost odgovor je "ne", zato ker se pristopi farmacevtskih družb do trženja zelo razlikujejo."

Merila za pripravo indeksa so ključna vprašanja, kot so npr. hitrost predstavitve na trgu, stopnja neuspeha v tretji fazi, prodaja v primerjavi s prodajo podobnih molekul in uspeh pri pridobivanju dovoljenj.

 
Publikacije:
Izjemni napori za normalno življenje
Izjemni napori za normalno življenje

Janssen EMEA (Evropa, Srednji vzhod in Afrika)
2011

Zanima jih, kdo smo
Zanima jih, kdo smo

Vecina ljudi verjetno ve, s cim se ukvarjamo.
Vcasih ljudje sprašujejo, za kaj se zavzemamo.

The future of healthcare in Europe
The future of healthcare in Europe

A report from the Economist Intelligence Unit
Sponsored by Janssen
2011

 
Angažiranost v družbiInovacijeO nas