Skip to main content

Search

Kurumsal Sosyal Sorumluluk

Janssen’de Kurumsal Sosyal Sorumluluk Çalışmaları

Johnson&Johnson’ın Kurumsal Sosyal Sorumluluk konusunda 100 yılı aşan çalışmaları bulunmaktadır. 2006 yılında şirket, kayıtlarında bulunan ilk afet yardımının yüzüncü yılını kutladı. 1906’da Kaliforniya’nın San Francisco şehrini vuran depremin ardından şirket, yardım çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla bölgeye tıbbi ürün göndermiş ve seyyar hastaneler kurmuştu. Tüm bu faaliyetler, şirketin bugün hala devam etmekte olan dünya çapındaki afet yardımlarının ve diğer yardım faaliyetlerinin temelini oluşturmakta, ve Credo’da tanımlandığı gibi, insanlara ve dünyaya karşı olan sorumluluğumuzu yansıtmaktadır.

İnsan Hayatına Odaklı Yüz Yıl

Johnson&Johnson, faaliyette bulundukları toplumlarda uzun vadeli ve anlamlı değişiklikler yaratacak zaman, bilgi ve kaynak ayırarak toplumlara değer kattığına inanır. Bu kapsamda, bölgesel ihtiyaçları anlayabilecek öngörüye sahip toplumsal kuruluşlarla ortaklık kurmaktadır.

Beyaz Şapkalar Projesi

CSR Beyaz Janssen Turkey Kurumsal Sosyal Sorumluluk

Janssen Türkiye 2010 yılında Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliği ile “Beyaz Şapkalar” Projesi’ne verdiği destekle, ilköğretim okullarında, şiddetin bir ifade aracı olarak yaygınlaşmasının engellenmesi ve gelecek nesillerin barış içinde, güvenle büyüyecekleri bir toplumun inşasına katkıda bulunuyor.

“Beyaz Şapkalar” Projesi, toplumda görülen şiddet olaylarının son bulmasına, sorunun kaynağına inerek, ilköğretim çağından itibaren çocukların şiddet konusunda bilinçlendirilmesi ve duyarlıklarının artırılması yoluyla destek olunabileceği bilgisinden yola çıktı. Bu amaçla, üniversite öğrencisi Toplum Gönüllüsü gençler, uzmanlardan aldıkları şiddet önleme, kriz yönetimi, çatışma çözümü ve çocuk psikolojisi eğitimlerinden sonra, çalışmaları yürütmekte oldukları okullarda çeşitli görsel malzemeler ve etkinliklerin de desteğiyle ilköğretim öğrencilerine eğitimler vererek, eğitim verdikleri çocuklara birer ağabey-abla olarak model oluyor.

“Beyaz Şapkalar” Projesi ile Janssen Türkiye, 2010 yılında 6 ilde 9 okulda dolaylı faydalanıcılarla birlikte 3000 kişiye, 85 Toplum Gönüllüsü genç aracılığı ile ulaştı.

2012 yılında da 100 Toplum Gönüllüsü genç aracılığıyla devam eden “Beyaz Şapkalar” projesi, 5 ilde (Balıkesir, Erzurum, İzmir, Kilis ve Trabzon) 7 okulda gerçekleştirilen etkinliklerle 1.200 ilköğretim öğrencisinin hayatına dokunmuştur. Dolaylı faydalanıcılar ile birlikte toplamda 4.250 kişiye ulaşılmıştır.

Projeye özel olarak tasarlanacak “Barış” temalı kutu oyunu ise Eylül – Ekim ayı itibariyle 20 ilde oynatılacak. Proje boyunca 100 Toplum Gönüllüsü genç, gönüllü çalışmalar yapacak.

Janssen Türkiye, “Beyaz Şapkalar” Projesi’ne verdiği destekle geleceğimizi oluşturan çocukların “şiddet” konusunda bilinçlendirilmesine, toplumsal barışın sağlanmasına, sevgi, saygı, güven ve hoşgörü içerisinde yaşayan bir toplum olmaya katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Türkiye’de Kurumsal Sosyal Sorumluluk Çalışmaları:

Johnson&Johnson’ın insan odaklı yapısından hareketle, Janssen Türkiye, 10 yıllık faaliyetleri kapsamında önemli kurumsal sosyal sorumluluk çalışmlarına imza atmıştır

Türkiye’deki faaliyetlerinin ilk yılında gerçekleşen İzmit Depremi’nin ardından bölgedeKonuralp İlköğretim Okulu’nun yeniden inşa edilmesi için ülkedeki tüm Johnson&Johnson kuruluşları ile ortak çalışmıştır.

Johnson&Johnson’ın çalışanlarına yönelik geliştirdiği Güvenli Filo projesi kapsamında tüm çalışanlarına ileri sürüş teknikleri konusunda özel eğitimler vermekte ve bu konuda aktif çalışmaya devam etmektedir.

Janssen Türkiye Çalışanları şirket içinde kurdukları gönüllü bir ekiple doğadaki karbon ayak izlerinin azaltılması konusunda çalışıyorlar

CSR Eco Janssen Turkey Kurumsal Sosyal Sorumluluk

Janssen, Türkiye’deki 10. yılını kutladığı 2009’da Ekolojik adlı bir şirket içi projeyi hayata geçirdi. Ekolojik’in yaratıcı çözümleriyle şirket içinde bir senede elektrik, su ve kâğıt tüketiminde yüzde 20 oranında tasarruf edilmesi hedefleniyor.

Janssen Türkiye çalışanları, çevreyi ve dünyayı korumak için herkesin ufak ayrıntılara dikkat ederek ve yaratıcılıklarını kullanarak büyük farklar yaratabileceği düşüncesiyle Ekolojik adlı bir projeyi hayata geçirdi.

Janssen Türkiye çalışanlarının duyarlılıkla hareket ederek hayata geçirdikleri Ekolojik adlı tasarruf projesiyle, elektrik, su ve tonlarca kâğıt israfını azaltmak konusunda yaratıcı çözümler geliştirildi.

Ekolojik Kapsamında Neler Yapılıyor?

Kağıt atıklarının geri dönüşüm kutularına atılmasını sağlamak amacıyla masa altlarına konulmak üzere geri dönüşüm kutuları tasarlandı ve tüm şirkete dağıtıldı.

Dahili gönderimlerde, zarf tüketimini önemli ölçüde azaltacak olan ve kullanılmış zarfları tekrar kullanılabilir hale getiren bir etiket yaratıldı. Üzerlerinde Gönderen-Alan kısımlarında 20 satır bulunan etiketler, dâhili iletişim zarflarına yapıştırılarak, aynı zarfın 20 kez kullanılabilmesi sağlandı.

Şirkette elektrik tüketimini azaltmak amacıyla, tüm odalardaki elektrik düğmelerine canlı renklerle tasarlanmış ve kullanılmadığında ışığın kapatılmasını hatırlatan görseller yapıştırıldı. 

Su israfının azalması amacıyla da muslukların çevresine uyarılar asıldı.

“Ekolojik düşün, Ekolojik yaşa” sloganıyla hareket eden Ekolojik takımı, şirket içinde gerçekleştirdiği faaliyetlerinin yanı sıra ofis dışında da çevre etkinlikleri gerçekleştiriyor. Bunların ilkini 2011 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi ve üniversitenin “Genç TEMA Çevre Kulübü” ile birlikte 30 Ekim Pazar günü Zonguldak’ta hayata geçirdi. Her yıl 31 Ekim tarihinde kutlanan “Karadeniz Çevre Günü” vesilesiyle düzenlenen etkinlikte Janssen Ekolojik ve Genç Tema üyeleri, önce Zonguldak Ilıksu Plajı’nda çevre temizliği yaptı, ardından da bitki örtüsünün zenginleştirilmesi için Gazeteciler Hatıra Ormanı’na ağaç dikti.

Ekolojik takımı, şirket içinde ve dışında gerçekleştirdikleri tüm etkinlikleri yaşamın bir parçası yapmak düşüncesiyle hareket ediyor.

Janssen Türkiye 10. Yıl Anı Ormanı

“Sağlıklı Toplumlar, Sağlıklı Alanlar” projesi kapsamında Janssen 10. yılında, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL)’ün 7 Ağaç Projesi’ne katkı sağlayarak Alanya’da 10.000 fidanın sevgiyle yeşermesine aracı oldu.

Dünya’da Kurumsal Sosyal Sorumluluk Çalışmaları

Andımızda da tanımlandığı gibi, kurumsal yardım faaliyetlerimizin temelinde, faaliyet gösterdiğimiz yerlerde yaşayan insanlara ve tüm dünyaya karşı sorumluluklarımız yatmaktadır. Şirket olarak temel hedefimiz, dünyadaki en önemli sağlık sorunlarını ele alarak, insanların hayatını değiştiren ve uzun vadede insan sağlığında büyük fark yaratan çalışmalara imza atmaktır. Bu hedefe ve yardım odaklı diğer hedeflerimize, toplumsal işbirliği aracılığıyla ulaşacağımıza inanıyoruz.