Skip to main content

Search

Janssen België zet stap op weg naar een kleinere ecologische voetafdruk

Janssen België zet stap op weg naar een kleinere ecologische voetafdruk

Als innovatief gezondheidsbedrijf is het onze missie om onder andere bij te dragen aan een duurzame en toekomstbestendige gezondheidszorg. Daarom ondertekende Janssen op 15 maart 2023 de Green Deal Duurzame Zorg, een initiatief van de Vlaamse regering. Hiermee zetten we een belangrijke vervolgstap op weg naar verduurzaming van de zorgsector.

Met end-to-end activiteiten op de campus in België is Janssen een belangrijke partij op het vlak van de ontwikkeling, productie, distributie en commercialisatie van geneesmiddelen in België. Door duurzaamheid volledig te integreren in onze bedrijfsprocessen, kunnen we een grote impact creëren op de gezondheid van mensen en het leefmilieu.

Met de ondertekening van de Green Deal Duurzame Zorg is Janssen koploper binnen de farmaceutische industrie en bevestigen we onze inspanningen om onze CO2-emissie verder te verminderen en volop in te zetten op de circulaire economie.

Duurzaamheid is verankerd in het Credo van het moederbedrijf van Janssen, Johnson & Johnson. In dit credo committeert het bedrijf zich expliciet aan het beschermen van het milieu. Bij Janssen reikt dit commitment van relatief kleine veranderingen tot grote impactvolle projecten zoals een eigen geothermiecentrale waarmee we onze CO2 uitstoot met 30% verminderen.

De Green Deal Duurzame Zorg is een initiatief van de Vlaamse Regering. Op 15 maart 2023 vond de kick-off van de Green Deal Duurzame Zorg plaats in aanwezigheid van Minister Hilde Crevits en vertegenwoordigers van de deelnemende partners.

Meer informatie over de Green Deal Duurzame Zorg vind je hier.
#greendealduurzamezorg

 

CP-377816 - 02-2023