Skip to main content

Search

Bloedkanker

Bloedkanker

Kanker is een ingrijpende ziekte en zet dagelijks veel levens op zijn kop. Het voorkomen, behandelen en genezen van kanker is complex. Ondanks indrukwekkende vooruitgang in behandelopties brengen de woorden “u heeft kanker” nog altijd veel onzekerheid met zich mee. Voor Janssen is oncologie een belangrijk expertisegebied waarbinnen de behoefte aan effectieve behandelingen nog zeer hoog is. Wij focussen ons binnen oncologie vooralsnog op behandelingen tegen verschillende vormen van bloedkanker, prostaatkanker, long- en blaaskanker.

Diagnose bloedkanker

Bloedkanker komt in veel verschillende vormen voor, maar de drie meest voorkomende vormen van bloedkanker zijn leukemie, lymfoom en multipel myeloom (ook wel bekend als ziekte van Kahler)1. Van de ruim 67.000 nieuwe gevallen van kanker in België in 2017 was in 3% van de gevallen sprake van leukemie2.

Mensen met bloedkanker melden zich vaak bij hun arts met symptomen als bloedarmoede, verhoogde gevoeligheid voor infecties en vermoeidheid. Dat komt omdat de ontwikkeling van bloedcellen ontregeld raakt bij de verschillende vormen van bloedkanker: kankercellen verstoren de balans. Dat maakt bloedkanker tot een ingrijpende kankersoort. Bloedkanker bedreigt vitale lichaamsfuncties. De diagnose “bloedkanker” heeft dan ook grote gevolgen. In 2016 stierven in ons land 28.560 mensen aan kanker, waarvan 1.038 aan leukemie3,4. Toch worden de vooruitzichten bij bloedkanker iedere dag beter, dankzij de toegenomen beschikbaarheid van doelgerichte behandelingen, de toepassing van immuuntherapieën en door bloedtransfusies en beenmergtransplantaties.

Overwinningen op bloedkanker

Al sinds 1988 is Janssen actief op het gebied van oncologie om van kankersoorten zoals bloedkanker een behandelbare of zelfs te genezen ziekte te maken. We blijven ons inzetten voor een toekomst waarin artsen en patiënten vooral gesprekken voeren over hoe je kunt leven met of zelfs na kanker, zodat de diagnose bloedkanker minder ingrijpend zal worden.

Totdat het zo ver is, werken we hard aan Victories over cancer, klein of groot. Samen met onderzoekers, specialisten en patiëntenorganisaties werken we aan medische doorbraken op het gebied van het voorkomen, snel diagnosticeren en behandelen van bloedkanker. Regelmatig melden we deze kleine en grote overwinningen op kanker: van geslaagde samenwerkingen met patiëntenorganisaties op het gebied van bloedkanker tot baanbrekende wetenschappelijke ontdekkingen. Op deze manier dragen we bij aan overwinningen op bloedkanker.

Meer informatie over Janssen

Lees meer over onze activiteit op het gebied van oncologie, zoals bijvoorbeeld prostaatkanker, en over onze andere expertisegebieden. Je kan ook meer te weten komen over de activiteiten van Janssen in België en hoe werken bij Janssen eruitziet. Volg ons ook via social media op Twitter, Facebook en LinkedIn om op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen.

Meer over bloedkanker

 

 

 

 

 

EM-37302 – 7-jul-2020