Skip to main content

Search

Distributie

Distributie

In 2012 opende Janssen een splinternieuw distributiecentrum in La Louvière, een mijlpaal in de uitbouw van het Europese distributienetwerk van moederbedrijf Johnson & Johnson. In het verleden gebeurde de distributie vanuit 15 lokale centra, verspreid over heel Europa. Hoofddoel van het samenbrengen van de distributie van alle in Europa geproduceerde geneesmiddelen op één plaats is de service aan de klanten verbeteren.

Draaischijf voor heel Europa

J&J opende eerder al distributiecentra in Beerse en Courcelles. Met het centrum in La Louvière erbij is de puzzel nu compleet. België vormt meer dan ooit de centrale draaischijf voor de distributie van alle J&J-producten in Europa.

1 bestelling, 1 levering, 1 factuur

Johnson & Johnson installeerde zijn drie distributiecentra bewust in een relatief klein geografisch gebied. La Louvière en Courcelles liggen op amper 20 kilometer van elkaar. Ons einddoel is dan ook ‘1 bestelling, 1 levering, 1 factuur’ voor alle klanten die geneesmiddelen of medische instrumenten van Johnson & Johnson bestellen.

Ook op het vlak van distributieprocessen willen we de hoogste standaard hanteren. Dat is nodig, want niet minder dan 20 procent van de wereldwijde J&J-omzet passeert via een van de drie Belgische distributiecentra. De centralisatie van alle distributieactiviteiten is ook voor de Belgische econonie erg belangrijk. Het centrum in La Louvière creëerde zo’n 110 bijkomende jobs. Dat brengt het totale aantal arbeidsplaatsen in de drie Belgische distributiecentra op 700.

Ecologisch certificaat

Ook het milieu is een aandachtspunt voor de drie distributiecentra. Duurzaamheid zit ingebakken in onze bedrijfscultuur. We zijn dan ook blij dat we voor het centrum in La Louvière een Leadership of Energy & Environmental Design (LEED)-certificaat hebben behaald.