Skip to main content

Search

Distributie: België als Europese draaischijf

Distributie: België als Europese draaischijf

Janssen in België ontwikkelt niet alleen geneesmiddelen. We produceren en verdelen ze ook. Onze distributie-afdeling speelt een sleutelrol in de globale toeleveringsketen van Johnson & Johnson. Dat is het geheel van stappen nodig voor de productie en distributie van geneesmiddelen, medische instrumenten en consumentenproducten. Het Europese Distributiecentrum in La Louvière maakt van Janssen in België een draaischijf voor de Europese en wereldwijde distributie van geneesmiddelen.

Janssen ontwikkelt en produceert geneesmiddelen en verdeelt die via het distributiecentrum (DC) in Beerse en het Europese distributiecentrum (EDC) in La Louvière. Op 20km van La Louvière, in Courcelles, is ook het Europese distributiecentrum voor medische hulpmiddelen gevestigd. De commerciële waarde van de goederen die door deze distributiecentra worden verdeeld komt overeen met meer dan 20% van de totale Johnson & Johnson-omzet wereldwijd.

Distributiecentrum Beerse

In de Belgische distributiecentra worden geneesmiddelen voorbereid voor opslag en distributie. Het is onze prioriteit om de juiste geneesmiddelen op het juiste tijdstip en op de juiste plaats af te leveren zodat Europese patiënten en hun zorgverleners kunnen rekenen op onze producten. Het distributiecentrum in Beerse is een center of excellence voor de opslag (van kamertemperatuur tot ingevroren condities) en distributie van complexe geneesmiddelen. Het centrum staat in voor de distributie van geneesmiddelen voor klinische studies uit wereldwijde programma’s, de distributie van consumentenproducten en de distributie van Janssen-vaccins tegen onder meer Ebola, HIV, RSV en COVID. Zo wordt er geïnvesteerd in een uitbreiding van opslagruimtes om het COVID-vaccin diep ingevroren te kunnen opslaan en verzenden.

Zwaartepunt Europees Distributienetwerk

In La Louvière ligt het zwaartepunt van ons Europees geneesmiddelen distributienetwerk. Vanuit deze locatie worden de geneesmiddelen die door Janssen in Europa worden geproduceerd wereldwijd gedistribueerd. Tevens worden de andere Europese distributiepunten voor farma van hieruit bevoorraad.

Daarnaast worden vanuit het distributiecentrum in La Louvière meer dan 10.000 ziekenhuizen, groothandels en apotheken in meerdere West-Europese landen beleverd met 24-uur-distributie, goed voor een totaal van ca. 30.000 bestellingen per maand. Het behandelen en versturen van geneesmiddelen gebeurt volgens de hoogste standaarden op het vlak van kwaliteit en service. We hebben de ambitie om ‘best in class’ te zijn in onze sector.

De Europese distributiecentra laten ons toe onze geneesmiddelen, die aan reële noden van patiënten beantwoorden, op een efficiënte manier te leveren. De onderlinge nabijheid van de Europese distributiecentra biedt de mogelijkheid om synergievoordelen ten volle te benutten en best practices en knowhow uit te wisselen.

Kris Sterkens

Managing director Janssen Pharmaceutica

EM-52080