Skip to main content

Search

Dr. James Allison wint de 2018 Dr. Paul Janssen Award voor biomedisch onderzoek

Dr. James Allison wint de 2018 Dr. Paul Janssen Award voor biomedisch onderzoek

"De innovatieve benadering van Dr. Allison om kanker te behandelen door gebruik te maken van de kracht van het immuunsysteem heeft geleid tot doorbraaktherapieën die hoop bieden aan patiënten over de hele wereld.”

Paul Stoffels

MD, Chief Scientific Officer van Johnson & Johnson

Johnson & Johnson selecteerde James Allison, Ph.D., van het MD Anderson Cancer Center aan de Universiteit van Texas als winnaar van de 2018 Dr. Paul Janssen Award voor biomedisch onderzoek. Op 6 september ontvangt Dr. Allison deze prestigieuze prijs in Beerse, België voor zijn baanbrekende onderzoek op het gebied van kankerimmunotherapie. Immunotherapie is een behandeling die het immuunsysteem van een persoon gebruikt om ziekten te bestrijden. In de afgelopen decennia is het een belangrijk hulpmiddel geworden bij de behandeling van sommige soorten kanker.

 

Dr. Allison ontwikkelde een nieuwe en effectieve strategie om het immuunsysteem te gebruiken voor de behandeling van solide tumoren, en sluit zich aan bij 15 andere wetenschappers die de Dr. Paul Janssen Award hebben ontvangen. Twee wetenschappers ontvingen daarna ook de Nobelprijs.

 

“De innovatieve benadering van Dr. Allison om kanker te behandelen door gebruik te maken van de kracht van het immuunsysteem heeft geleid tot doorbraaktherapieën die hoop bieden aan patiënten over de hele wereld", aldus Paul Stoffels, MD, Chief Scientific Officer van Johnson & Johnson. "We zijn er trots op de nalatenschap van Dr. Paul Janssen te eren door de pioniers van vandaag, zoals Dr. Allison, te vieren."

 

Bekijk hieronder een video met de reactie van Dr. Allison. Johnson & Johnson reikt de prijs voor de twaalfde keer uit ter nagedachtenis aan Dr. Paul Janssen. De winnaar wordt gekozen door een toonaangevend en onafhankelijk selectiecomité bestaande uit vooraanstaande wetenschappers en clinici, waaronder enkele Nobelprijswinnaars. De prestigieuze prijs bestaat uit een trofee en een geldprijs van 200.000 dollar. Voor meer informatie over de Dr. Paul Janssen Award voor biomedisch onderzoek, klik hier.