Skip to main content

Search

Ebola

Ebola

Bij Janssen zijn we toegewijd om ons steentje bij te dragen aan het bestrijden én uiteindelijk voorkomen van wereldwijde gezondheidscrisissen. Dit doen we onder andere door vaccins te ontwikkelen die helpen om uitbraken van ’s wereld meest levensbedreigende infectieziekten te voorkomen en te overwinnen. Een mooi voorbeeld hiervan is onze inzet op het gebied van Ebola.

Versnelling ontwikkelingsprogramma

Als reactie op de ergste uitbraak van Ebola in de geschiedenis versnelde Janssen in 2014 het ontwikkelingsprogramma voor een Ebola-vaccin.1 Dankzij klinische studies en vaccinatie-initiatieven hebben inmiddels ongeveer 60.000 mensen ons Ebola-vaccin ontvangen.2 Ongeveer 50.000 van hen ontvingen ons Ebola-vaccin in de Democratische Republiek Congo en in Rwanda tijdens de Ebola uitbraak van 2018-2020.3

Samenwerking voor de bestrijding van infectieziekten

De ontwikkeling van een vaccin doen we niet alleen! We werken in nauwe samenwerking met overheden, de farmaceutische industrie, belangenbehartiging organisaties en de academische wereld. Op deze manier kunnen we aansluiten bij de behoefte van diverse bevolkingsgroepen wereldwijd. Door middel van onze succesvolle samenwerkingen zijn we in staat om mensen in nood te helpen. Hiermee zetten we stappen vooruit en dragen we bij aan het ultieme doel: levensbedreigende infectieziekten voorkomen voordat ze uitbraken veroorzaken.


1Johnson & Johnson. Johnson & Johnson Announces Major Commitment to Speed Ebola Vaccine Development and Significantly Expand Production. Available at: https://www.jnj.com/media-center/press-releases/johnson-johnson-announce.... Last accessed July 2020.
2Janssen Data on File. Ebola vaccine regimen: vaccination figures June 2020.
3Janssen Data on File. Ebola vaccine_ participants DRC Rwanda. June 2020.

 

© Janssen-Cilag – EM-119339 – Approval date: 01-2023 – vu/er Luc Van Oevelen, Antwerpseweg 15-17, 2340