Skip to main content

Search

Een mooie toekomst voor élk kind

Een mooie toekomst voor élk kind

Een recent project in Brussel helpt maatschappelijk kwetsbare kinderen nadenken over hun toekomst, zodat ze beter gemotiveerd zijn om goed te studeren en hun dromen waar te maken. Het Toekomstatelier toont wat hun toekomst in petto zou kunnen hebben. Via praktijklessen en ontmoetingen met enthousiaste professionals worden ze aangemoedigd om nieuwsgierig te zijn, de wereld en zichzelf te ontdekken en te ontwikkelen. Tijdens drie zaterdagen op rij delen een 25-tal Janssen-medewerkers hun passies met deze kinderen.

In de Brusselse gemeente Sint-Joost-Ten-Node zitten op zaterdag geregeld tientallen kinderen vrijwillig op de schoolbanken. Drie jaar lang krijgen ze op een niet-schoolse manier les over thema’s die leiden tot specifieke beroepen, zoals journalist, politieagent, advocaat, modeontwerper, geneesheer enz. Zo leren de kinderen meer opties kennen en zijn ze meer gemotiveerd om hun studies af te maken. Janssen laat deze kinderen kennismaken met chemie en de productie van geneesmiddelen en hun positieve impact op de levens van talloze mensen.

Leren en inspireren

De kinderen leren moleculen bouwen, maken badzout, leren hun eigen DNA kennen, vullen capsules, doen smaaktestjes. De Janssen-medewerkers vinden het heel belangrijk om jongeren warm te maken voor een wetenschappelijke carrière. Het is ook voor hen een unieke ervaring en mooi om te zien hoe enthousiast en creatief de kinderen zijn.

De deelname aan het Toekomstatelier kaderde in het recent gelanceerde CSR-programma GROW van Janssen. Daarmee willen we ons engagement naar de samenleving toe vormgeven. Onze missie bestaat erin iedereen die het nodig heeft, de kracht te geven om zichzelf ten volle te ontplooien in onze maatschappij. Door onderwijskansen te bieden en dagopvang te bevorderen, maar ook door zorgverleners te ondersteunen en de toegankelijkheid van de gezondheidszorg te verbeteren.