Skip to main content

Search

Janssen Belgium – belangrijke farmaceutische innovatiehub in Europa

Janssen Belgium – belangrijke farmaceutische innovatiehub in Europa

De Janssen Campus in België, ook nog gekend als Janssen Pharmaceutica, is een belangrijke innovatiehub die deel uitmaakt van de farmaceutische bedrijven van Johnson & Johnson. Het is een unieke mix van expertise, vaardigheden en partnerschappen op het vlak van onderzoek en ontwikkeling (R&D), productie en de lancering van nieuwe producten. Samen creëren we een toekomst waarin ziekte tot het verleden behoort.

Op de campus van Janssen Pharmaceutica in België heerst een enthousiaste en een authentieke sfeer. Iedereen zet zich in om het verschil te maken in de levens van mensen en de grenzen te verleggen van wat wetenschap en innovatie kunnen bereiken. Samen met onze meer dan 5.000 medewerkers in België, allen met een passie voor de patiënt, streven we naar baanbrekende oplossingen. Oplossingen die verder gaan dan het behandelen van ziekte. Onze visie is geëvolueerd naar het volledige gezondheidsspectrum: van preventie naar interceptie tot genezing. Als innovatiecampus focussen we op belangrijke onderzoeksgebieden zoals neurowetenschappen, oncologie, immunologie, infectieziekten en vaccins, cardiovasculaire en metabole ziekten en pulmonale hypertensie. Dit zijn gebieden met grote medische noden, waar er nog veel moet worden gedaan en verwezenlijkt.

Innovatiehub

Janssen in België legt zich al meer dan 60 jaar toe op onderzoek en ontwikkeling. De campus in België speelde een essentiële rol bij de ontdekking en ontwikkeling van een nieuwe generatie geneesmiddelen voor tuberculose, hiv/aids, kanker, infectieziekten en neurologische aandoeningen. Het was hier in Beerse dat het eerste geneesmiddel voor tuberculose dat door de Amerikaanse FDA werd goedgekeurd in 40 jaar tijd, werd ontdekt en ontwikkeld.

Van basisonderzoek tot distributie

Onze vooruitgang in onderzoek en ontwikkeling is opmerkelijk. Naast ons centrum voor onderzoek en ontwikkeling in Beerse, omvat onze campus twee toonaangevende productiecentra die een centrale rol spelen in de wereldwijde toeleveringsketen. Onze internationale distributievestigingen in Courcelles en La Louvière spelen een cruciale rol in het snel en veilig versturen van onze geneesmiddelen naar apotheken en ziekenhuizen over de hele wereld, opdat deze beschikbaar zijn voor patiënten die ze nodig hebben. Onze Clinical Pharmacology Unit in Merksem draagt op zijn beurt bij aan de toppositie van België in klinische studies. Van onderzoek en ontwikkeling in vroege fasen, over productie en de toelevering van geneesmiddelen tot de patiënt – onze mensen leveren een belangrijke bijdrage aan de gezondheid van velen.

Partnerschappen

We doen dit uiteraard niet alleen. We hebben een uitgebreid netwerk van partnerschappen met topuniversiteiten, ziekenhuizen, onderzoekscentra en bedrijven. In 2015 richtten we de eerste JLABS op in Europa om startups te ondersteunen die focussen op innovatie binnen verschillende domeinen van de gezondheidszorg. Het is ons doel om de beste talenten op het vlak van wetenschap en technologie naar onze campus te halen en om samen te werken met Europese partners in gezondheidszorg en zo nieuwe, innovatieve bedrijven op weg te helpen. Daarbij bieden we op verschillende vlakken ondersteuning aan onze partners, zoals: beschikbaar stellen van kantoorruimte en laboratoria, ondersteuning bij het vinden van werkingskapitaal en het gebruik van de kennis van onze eigen experts.

Unieke omgeving voor talent

De Janssen Campus in België biedt een diverse, internationale en gastvrije omgeving met faciliteiten van wereldklasse die onze mensen en partners helpen om hun doelen te verwezenlijken. We investeren in talent dat vastberaden is om een positieve impact te hebben op de patiënt. We hopen je in de toekomst hartelijk te mogen verwelkomen op onze campus in België. Je zal een campus vol mogelijkheden ontdekken!

 

Klik op de foto hieronder om onze corporate brochure te bekijken:

 

 


iMR: 21665