Skip to main content

Search

De ‘CARE DAYS’

De ‘CARE DAYS’

In samenwerking met Stichting Zin

De Care Days is een vrijwilligersproject van GROW waarbij medewerkers van Janssen en Johson & Johnson in de Benelux de kans krijgen om één werkdag per jaar aan maatschappelijk werk te doen. De medewerker kan zelf een tip geven voor een project of organisatie om te steunen. De organisatie gebeurt in samenwerking met Stichting Zin.

In 2015 deden we met de Care Days 2.304 uren aan vrijwilligerswerk, waarbij 288 medewerkers de mouwen hebben opgestroopt, en we 12 maatschappelijke organisaties een handje hebben toegestoken in België en Nederland.

“Een hele dag hard werken, maar dubbel en dik de moeite waard als je de glimlach van die mensen ziet.”

Met de Care Days engageren wij ons in de zorgverlening, een sector die onze hulp goed kan gebruiken. Concreet geven we al onze medewerkers de kans om zich een dag per jaar maatschappelijk in te zetten. Opgeteld zijn dat vele dagen. Dit kadert in ons algemeen streven om al wie het nodig heeft te helpen om zich te ontplooien.

“Wat ook plezant was: eens op een andere manier samenwerken met de collega’s waar je elke dag mee samenwerkt. En ook: om collega’s van wat verder weg van nabij te leren kennen.”

Veel van de initiatieven waar we aan meewerken met de Care Days zijn ten voordele van mensen met een beperking. Net door die beperking kunnen zij zich minder ontplooien dan dat wij dat kunnen. Daar zijn we ons van bewust. Vandaar onze inzet voor hen.

De maatschappelijke initiatieven die we hebben geholpen: Iona, Dorpsgemeenschap Widar, Hof ter Dennen, Het GielsBos, De Waaiburg, De Markgrave, MPI De Mast, VIBO De Brem.