Skip to main content

Search

Innovatie

Oplossingen voor mensen met geestesziekten

Janssen heeft een lange traditie in het onderzoek naar psychische aandoeningen. De voorbije 50 jaar heeft onze voortdurende focus op de geestelijke gezondheid geleid tot innovatieve producten voor de behandeling van schizofrenie, schizoaffectieve en bipolaire stoornissen. We werken ook aan nieuwe producten voor de ziekte van Alzheimer, depressie en ernstige stemmingsstoornissen.

We zijn als bedrijf zeer begaan met het welzijn van onze patiënten en hun familieleden. Janssen helpt mee aan het corrigeren van de foutieve perceptie en het elimineren van het stigma dat nog rond psychische aandoeningen bestaat. Dat doen we door toegang, voorlichting, ondersteuning en behandeling te bieden aan mensen die hulp zoeken en aan het grote publiek.

We zijn trots op de manier waarop we ons gemeenschapswerk in de geestelijke gezondheid verbinden aan onze duurzaamheidsdoelstellingen door de volksgezondheid en het welzijn te stimuleren, de aarde te beschermen, onze onderneming gezond te houden en verantwoord zaken te doen, zowel nu als in de toekomst.

Stigma doorbreken

We ondersteunen programma's die de gezondheidssystemen versterken en de sociale impact en het stigma rond mensen met psychische aandoeningen verminderen. Zo kunnen we onze visie op geestelijke gezondheid overal ter wereld onder de aandacht brengen. Samen met de gemeenschappen die we ondersteunen, werken we voor mensen met psychische aandoeningen aan een toekomst zonder stigma en met toegang tot een optimale zorg.

Dementia.com

Geschat wordt dat er in 2010 wereldwijd 35,6 miljoen mensen aan dementie leden, inclusief de ziekte van Alzheimer. Dat aantal zal om de 20 jaar bijna verdubbelen en uitkomen op 65,7 miljoen in 2030 en 115,4 miljoen in 2050.

Janssen zet zich in voor de voorlichting en bewustwording rond dementie. Een voorbeeld daarvan is de website Dementia.com. De website verschaft dementerenden, zorgverleners en familieleden informatie over de oorzaken, symptomen en behandelingen van dementie. We bieden ook handleidingen voor preventieve zorg aan en helpen mensen het onderscheid herkennen tussen leeftijdsgerelateerd geheugenverlies en geheugenverlies door de impact van neurodegeneratieve ziekten, zoals de ziekte van Alzheimer.