Skip to main content

Search

Innovatie

Innovatie in preventie en behandeling van HIV

No
  • hiv

Janssen zoekt naar innovatieve toepassingen van onze HIV-geneesmiddelen om de behandeling en preventie in moeilijk te bereiken gebieden te verbeteren. Zo zoeken we bijvoorbeeld naar manieren om de doseringsfrequentie te verlagen. We werken ook samen met non-profitorganisaties om nieuwe preventiemogelijkheden van HIV-infectie te onderzoeken, via injecteerbare formuleringen en microbicide ringen.

Preventie als behandeling

We zijn een overeenkomst aangegaan met PATH (Program for Appropriate Technology in Health), een internationale non-profitorganisatie die de wereldwijde gezondheid verbetert, met het oog op de vroege ontwikkeling van middelen om blootstelling (PrEP of Pre-Exposure Prophylaxis) aan een HIV-infectie te voorkomen. PrEP is een strategie om HIV te voorkomen door het gebruik van antiretrovirale medicijnen om zo het risico op een HIV-infectie te verminderen bij gezonde, niet-geïnfecteerde mensen die een risico lopen om het virus op te lopen.

Preventie van seksuele overdracht van HIV

Janssen werkt samen met het International Partnership for Microbicides (IPM), een non-profitorganisatie die zich richt op de ontwikkeling van nieuwe technologieën voor HIV-preventie bij vrouwen. De overeenkomst beoogt producten voor seksuele gezondheid en voorbehoedmiddelen te ontwikkelen die antiretrovirale medicijnen bevatten om zo de seksuele overdracht van HIV te kunnen voorkomen. Lees hier meer over dit partnerschap.