Skip to main content

Search

Innovatie

Precisiegeneesmiddelen en Janssen Diagnostics

Vooruitgang in wetenschap en technologie brengt gepersonaliseerde geneeskunde dichterbij. In 2012 richtte Janssen daarom Janssen Diagnostics op om deze transformatie van de zorg te bevorderen.

Janssen Diagnostics is een wereldwijd team van multidisciplinaire experts op het gebied van farmaceutische producten en diagnostiek die zich vooral toeleggen op Onderzoek & Ontwikkeling (R&D), handelsontwikkeling, registratie, terugbetaling, markttoegankelijkheid en commercialisatie van revolutionaire diagnostische oplossingen. Zij ontwikkelen diagnostische oplossingen die alle aspecten van welzijn en ziekte omvatten: van het vaststellen van wie risico loopt op een ziekte, vroege screening en ziekte-interceptie, diagnose, interventie, prognose, medicatie, toezicht op respons en behandeling tot de ontwikkeling van diagnostica op de plaats van de zorgverlening.

Onze experts op het gebied van diagnostiek en gezondheidsinformatie werken nauw samen met externe partners, omdat we er sterk van overtuigd zijn dat een bedrijf of organisatie de toekomst van de gepersonaliseerde geneeskunde niet alleen kan bepalen.

Op het gebied van biowetenschappen willen we zorgverleners toegang geven tot technologieën, zodat ze ziekten sneller kunnen vaststellen, eerder kunnen ingrijpen, mensen met chronische ziekten kunnen genezen, mogelijk zelfs ziekten voorkomen vóór het verschijnen van de symptomen. Op die manier kan de opvolging van ziekten beter verlopen.

Het kan gaan om ‘companion diagnostics’ (diagnostische tests die essentieel zijn voor een veilig en doeltreffend gebruik van een therapeutisch product) of aanvullende diagnostica (diagnostische tests die informatie verstrekken over een behandeling om artsen te helpen bij de behandeling van patiënten), maar ook om computerhulpmiddelen die geavanceerde data uit de dagelijkse realiteit opleveren, zodat betere beslissingen kunnen worden genomen om ziekten te beheersen.

Janssen Diagnostics investeert in R&D voor precisiegeneesmiddelen op de vijf therapeutische domeinen waarop Janssen zich toelegt:

  • Cardiovasculaire & Metabole Ziekten
  • Immunologie
  • Infectieziekten & Vaccins
  • Neurowetenschappen
  • Oncologie