Skip to main content

Search

Innovatie

Onze onderzoeksdomeinen

Janssen bepaalt mee het onderzoekslandschap door te investeren in excellente onderzoekscompetenties op het vlak van genoomleer, biotechnologie, biomerkers, geïndividualiseerde diagnosestelling en vaccinplatformen. We hebben in een vroeg stadium toegang tot baanbrekende innovaties op alle hotspots in de wereld. We omarmen de meest veelbelovende wetenschap en stimuleren samenwerking om steeds betere, toekomstgerichte geneesmiddelen te kunnen ontdekken en ontwikkelen.

Focus op complexe medische uitdagingen

We focussen onze inspanningen vooral op een aantal van de meest ingrijpende aandoeningen en meest complexe medische uitdagingen van deze tijd. Daarvoor brengen we topwetenschappers en -onderzoekers samen in onze vijf therapeutische domeinen.

Neurowetenschappen

Onder de neurowetenschappen vallen diverse psychiatrische en neurologische aandoeningen, zoals psychosen, stemmingsstoornissen, dementie, pijn, schizofrenie en de ziekte van Alzheimer. Mede dankzij een onderzoekstraditie van meer dan 60 jaar en een reeks succesvolle geneesmiddelen is Janssen toonaangevend op dit domein. Toch blijven de medische noden bijzonder groot, onder meer omwille van de snel vergrijzende bevolking.

Oncologie

De oncologie omvat alles wat te maken heeft met het onderzoek naar en de behandeling van kanker. Kanker komt voor in vele vormen en types. Er is dus niet één oplossing of behandeling. Janssen richt zich vooral op de behandeling van borstkanker, longkanker, prostaatkanker, bloedkankers en darmkanker. Ons uiteindelijke doel is om kanker om te vormen tot een te voorkomen, chronische of zelfs te genezen ziekte.

Infectieziekten & Vaccins

Een infectieziekte is een ziekte die wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van een of meer microbiële agentia (micro-organismen), zoals een bacterie, virus, schimmel of afwijkend eiwit. Ondanks de vooruitgang op het gebied van infectieziekten hebben deze aandoeningen wereldwijd nog steeds een belangrijke impact op de gezondheid van velen. We willen vernieuwende oplossingen aanbieden op het gebied van preventie en behandeling van aandoeningen zoals griep, RSV (respiratoir syncytieel virus), hepatitis, HIV/aids, tuberculose en andere infectieziekten.

Immunologie

We hebben een rijke traditie op het vlak van de ontwikkeling van geneesmiddelen tegen immunologische ziekten. Immunologie is de tak van de wetenschap die onderzoek doet naar het immuunsysteem. We breiden onze expertise nog uit door het uitbouwen van onze pijplijn van innovatieve producten voor de behandeling van complexe immunologische ziekten, zoals reumatoïde artritis, IBS ('irritable bowel syndrome'), ulceratieve colitis en psoriasis.

Cardiovasculaire & Metabole Ziekten

Hart- en vaatziekten, diabetes en obesitas vormen belangrijke medische problemen in de 21ste eeuw. Verkeerde eetpatronen en een ongezonde levensstijl dragen daartoe bij. De uitgaven voor bijvoorbeeld hart- en vaatziekten kosten de Europese economie 192 miljard euro per jaar. Janssen richt zich op dit onderzoeksdomein om ook hier innovatieve oplossingen te kunnen aanbieden aan de mensen die lijden aan deze ziekten.