Skip to main content

Search

Innoveren is ons werkwoord

Oct 30, 2015
Tom Aelbrecht
Tom Aelbrecht
Hoofd Janssen Campus Office

Bedrijven die succesvol weten te innoveren, onderscheiden zich. Zij investeren niet noodzakelijk meer in wetenschap of technologie, maar weten juist het potentieel van hun organisatie succesvol aan te boren. Dit vraagt om een open vizier voor innovatie.

Innoveren is ons werkwoord. Zonder hebben we geen bestaansreden geloof ik. We steken er energie in, elke dag opnieuw. Niet alleen in wetenschap en technologie, maar ook in slimme ondernemingsconcepten en bedrijfscultuur. De kunst bestaat erin om de vele ideeën naar boven te laten drijven en om van innovatie een zaak van iedereen te maken. Zodat heel de organisatie innovatie uitademt.

Het unieke voordeel van onze campus met alle activiteiten aanwezig die nodig zijn om een geneesmiddel op de markt te brengen, is de enorme kruisbestuiving die mogelijk is tussen de verschillende disciplines. Daarom zijn we een sterke promotor van kennisuitwisseling, tussen de teams onderling, tussen de afdelingen en verschillende disciplines, maar ook tussen sectoren en bedrijven. We hebben 4.700 mensen in onze organisatie. Iedereen heeft kennis die een basis kan vormen  voor potentiële innovatie. Maximale kennisdeling stimuleren is dan ook onze prioriteit zodat het innovatieproces alle kansen krijgt.

Tijdens de zevende Kennis- en Wetenschap bijvoorbeeld wakkeren we dit aan. Iedereen kan connecteren met iedereen en elk onderdeel van onze waardeketen is toegankelijk voor iedereen. Weten wie, wat en waar beschikt over de meest recente informatie over een onderwerp kan mensen op ideeën brengen. En het enthousiasme op onze Campus draagt bij tot versnelling van dit hele proces. Ons werk stopt niet intern, we kijken met open vizier naar buiten voor nog meer innovatie. To be continued.