Skip to main content

Search

Janssen in Beerse

Janssen in Beerse

Met gepassioneerde medewerkers en ultramoderne faciliteiten is de Janssen Beerse-site een belangrijke innovatiehub voor de farmaceutische bedrijven van Johnson & Johnson. Janssen Beerse omvat verschillende activiteiten —gaande van de ontdekking en ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen tot ultramoderne farmaceutische productie, de distributie van geneesmiddelen en de toegang van patiënten tot deze geneesmiddelen.

Janssen in Beerse

Nieuwe wetenschappelijke mogelijkheden

Onze onderzoekers in Beerse hebben een focus op Neurowetenschappen, Oncologie en Infectieziekten. Voor de ontdekking van nieuwe geneesmiddelen wenden zij de nieuwste technologieën en mogelijkheden aan. Onze onderzoeksteams gebruiken bijvoorbeeld datawetenschap in de zoektocht naar baanbrekende oplossingen: van partnerschappen met andere bedrijven in de vroege onderzoeksstadia tot het gebruiken van datawetenschap om onze klinische proeven te optimaliseren.

Samenwerking

Wat onderzoek en ontwikkeling betreft hebben we zelf heel veel expertise maar grote vooruitgang realiseer je vaak niet alleen. We werken nauw samen met Janssen in Nederland, bijvoorbeeld voor vaccins en preventieve geneeskunde, en de andere sites over de hele wereld. Met JLABS, een wereldwijd netwerk van incubatoren, bieden we jonge bedrijven de middelen om hun wetenschappelijke bevindingen om te zetten in baanbrekende therapieën. Dit door hen toegang te geven tot de expertise, financiering, educatieve programma's en faciliteiten die ze nodig hebben. Janssen in Beerse herbergt de eerste JLABS in Europa.

Ononderbroken productie

De campus is een pionier inzake nieuwe technologieën voor de ontwikkeling en productie van geneesmiddelen. De vele technologische verbeteringen in de Beerse-vestiging worden mooi geïllustreerd door de investering in Continuous Manufacturing. Revolutionaire technologie ligt aan de basis van deze ononderbroken productiemethode.

Een product dat voorheen in batches werd gemaakt, met veel verschillende kamers en stappen kan nu in één continu proces worden geproduceerd. Het is een kwestie van minuten, niet van uren, dagen of weken zoals in het traditionele proces.

De op een na grootste productievestiging in Europa

Op onze site in Beerse bevindt zich de op een na grootste farmaceutische productievestiging van de Janssen Supply Chain in Europa. De farmaceutische productievestiging is een ‘high-volume’ vestiging en de referentie voor bepaalde technologieën, zoals producten in vloeibare en semi-vaste vorm, transdermale producten en steriele producten.

Patiënt centraal

Janssen in Beerse is ook de thuishaven van onze organisatie voor de toegang van patiënten tot geneesmiddelen. Onze benadering bestaat erin om een duurzaam gezondheidssysteem te ondersteunen met medische innovatie die waarde biedt aan de samenleving en, het belangrijkst van al, de patiënt. We werken samen met verschillende stakeholders in de gezondheidszorg om de patiënten toegang te verschaffen tot onze geneesmiddelen. We investeren in het aanbieden van juiste, up-to-date informatie over onze geneesmiddelen aan gezondheidszorgexperts en patiënten. Bij Janssen staan patiënten centraal in alles wat we doen, zoals geschreven in ons Credo.

EM-21666