Skip to main content

Search

Janssen Galenusprijs 2019

Janssen genomineerd voor de prestigieuze Galenusprijs 2019

Galenusprijs 2019Op dinsdag 8 december 2020 vond de 38ste editie van de Galenus prijsuitreiking plaats. Tijdens deze virtuele editie werd een Janssenproduct genomineerd voor de Geneesmiddelenprijs; Spravato® (esketamine) neusspray, een behandeling voor volwassenen met een therapieresistente depressie.

Veel mensen krijgen tijdens hun leven te maken met een depressie. Helaas kunnen vele van hen nog niet geholpen worden omdat ze bijvoorbeeld onvoldoende reageren op de huidige behandelopties. De noodzaak voor het vinden van nieuwe, doeltreffende behandelingen is dus groot.

Janssen heeft een lange traditie in het onderzoek naar psychische aandoeningen. De voorbije 50 jaar heeft onze voortdurende focus op de geestelijke gezondheid geleid tot innovatieve producten voor de behandeling van schizofrenie, schizoaffectieve en bipolaire stoornissen. Janssen is als innovatief geneesmiddelenbedrijf ook steeds onderzoek blijven doen naar nieuwe behandelopties voor mensen met depressie.

De jaarlijkse Galenusprijs wordt sinds 1982 onder andere uitgereikt aan het meest innovatieve geneesmiddel. Janssen ontving deze onderscheiding sindsdien al zes keer.