Skip to main content

Search

Janssen-medewerkers met Pepal naar Myanmar om lokale gezondheidszorg te versterken

Janssen-medewerkers met Pepal naar Myanmar om lokale gezondheidszorg te versterken

Slechts een derde van de geschatte 210.000 hiv-patiënten in Myanmar heeft vandaag toegang tot een levensnoodzakelijke behandeling. De overheid in Myanmar is vastberaden om hiv-behandelingen beschikbaar te maken voor wie het nodig heeft, maar stuit hierbij op enorme uitdagingen. Janssen Belgium wil helpen door innovatieprocessen bij lokale zorgverleners te stimuleren en te optimaliseren via het Myanmar Innovation Program onder de vleugels van Pepal.

Pepal is een Britse NGO die partnerships organiseert tussen internationale bedrijven en lokale NGO’s in Afrika, Azië en Oost-Europa. In dit geval gebeurt dit door een hands-on leiderschapstraining voor de deelnemende medewerkers van Janssen Belgium, die hen in contact brengt met plaatselijke eerstelijns gezondheidswerkers in hun eigen werkomgeving. Het doel is om innovatie te brengen in de gezondheidszorg van de bevolking van Myanmar en zo een impact te hebben op zorgverleners én patiënten.

Samenwerking als rode draad

Pepal en Janssen Belgium werken samen sinds 2009. De samenwerking ligt dan ook volledig in de lijn van ons credo en weerspiegelt onze sociale betrokkenheid: het initiatief combineert de ontwikkeling van onze medewerkers met het versterken van gezondheidszorg in afgelegen en achtergestelde regio’s.

"We versterken de innovatie bij hiv-zorg in Myanmar en tegelijk onze leiderschapskwaliteiten"

 

Klaar voor een onvergetelijk avontuur

Vandaag vertrekken Janssen-medewerkers Johan, Gabry, Vicky, Jeroen, Nachiket en Hilde naar Myanmar: “We zijn allemaal heel enthousiast om deze unieke ervaring mee te mogen maken! We dragen bij aan de verbetering van toegang tot hiv-zorg in Myanmar en vergroten tegelijkertijd onze leiderschapskwaliteiten.”

Het Janssen-team vertrekt niet onvoorbereid: in november kregen ze een uitgebreide briefing van de Pepal-organisatie en van de vorige Janssen-deelnemers. Nu volgt dus een tijd van onderdompeling in Myanmar zelf, bestaande uit het opzetten van bedrijfsmodellen, veld- en projectwerk. Daarna volgt de ontwikkelingsfase waarin ze de vooruitgang en budgetten van de opgestarte projecten zullen monitoren om uiteindelijk een vlotte overdracht voor de volgende delegatie verzorgen, die zal vertrekken in juli 2017.

Klik hier voor meer nieuws over dit project en volg zeker ook onze Facebook-pagina voor updates van een van onze medewerkers ter plaatse!