Skip to main content

Search

Janssen zegt ‘En dan?’ tegen Psoriasis

Janssen zegt 'En dan?' tegen Psoriasis

Naar aanleiding van de Wereld Psoriasisdag op zondag 29 oktober lanceert Psoriasis Liga Vlaanderen met de steun van Janssen: ‘En dan?’, een bewustwordingscampagne rond psoriasis. Niemand minder dan Eline De Munck zette haar schouders onder het project.

Psoriasis komt voor bij 2% van de wereldbevolking, maar slechts weinigen weten wat de auto-immuunziekte écht inhoudt. Psoriasis Liga Vlaanderen en Janssen slaan de handen in elkaar om daar verandering in te brengen.

 

Met de ‘En-dan?’-campagne willen Psoriasis Liga Vlaanderen en Janssen ongewenst gedrag én onwetendheid omtrent psoriasis de wereld uit helpen

Paul De Corte

Voorzitter Psoriasis Liga Vlaanderen

Eline De Munck

Liefst 77% van personen met psoriasis verklaart dat de aandoening ernstige invloed heeft op hun levenskwaliteit en comfort*. Een behoorlijk deel van dat ongemak wordt veroorzaakt door starende blikken en opmerkingen. Daarom gaat de campagne van start met de hulp van iemand die weet hoe het voelt om aandacht én kritiek te krijgen: Eline De Munck.

Eline besloot de aandacht nòg meer naar zich toe te trekken door middel van een undercover filmpje waarbij ze stennis schopt in het openbaar. Wat niet meteen onthuld werd, is dat Eline hiermee de aandacht afleidde van iemand anders. Want zo kon Sarah - een psoriasis-patiënte die iets verder zat - voor één keer in alle rust genieten van haar koffie. 

Ongewenst gedrag

Het opzet van de campagne is simpel, maar ambitieus. “Met de ‘En-dan?’-campagne willen Psoriasis Liga Vlaanderen en Janssen ongewenst gedrag én onwetendheid omtrent psoriasis de wereld uit te helpen”, aldus Paul De Corte, voorzitter van Psoriasis Liga Vlaanderen.

De communicatie met psoriasispatiënten en hun ruime omgeving gebeurt via een website, social media en folders in dokterspraktijken. Surf voor meer informatie over de campagne en de psoriasis community naar www.en-dan.be en  https://www.facebook.com/PsoriasisBelgie/

 

*Bron: Dubertret L. et al. Br J Dermatol 2006;155(4):729–36.