Skip to main content

Search

Johnson & Johnson investeert 42,8 miljoen euro in nieuw toplabo in Beerse

Johnson & Johnson investeert 42,8 miljoen euro in nieuw toplabo in Beerse

Janssen Pharmaceutica heeft van Johnson & Johnson groen licht gekregen voor een indrukwekkend investeringsproject van 42,8 miljoen euro op de campus in Beerse: Project LION. Dat staat voor Labs-In-One-Network en omvat de constructie van een nieuw labo voor de afdelingen Small Molecule Analytical Development & Pharmaceutical Sciences.

Deze afdelingen voeren kwaliteitstesten uit op nieuwe geneesmiddelen, testen de vrijgave van actieve bestanddelen, gaan de stabiliteit van geneesmiddelen na en ontwikkelen de beste toedieningswijzen ervan. Daarnaast is deze organisatie van cruciaal belang voor de ondersteuning van de Janssen Supply Chain (JSC) en een focuspunt van de Global Public Health-organisatie.

De goedkeuring voor deze investering is dus heel goed nieuws! Stef Heylen, Managing Director van Janssen is opgetogen: “Deze investering is zeer goed nieuws en een belangrijke stap in de toekomst van onze campus. Dit nieuwe labo geeft niet alleen een mooi toekomstperspectief voor de onderzoeksafdeling, maar verstevigt ook de positie van de productie-afdelingen. Het feit dat we zo’n belangrijk bedrag hier in Beerse mogen investeren toont ook de kracht van, en het geloof in onze campus.”

"Het feit dat we zo’n belangrijk bedrag hier in Beerse mogen investeren toont ook de kracht van, en het geloof in onze campus."

Het nieuwe gebouw brengt ongeveer 250 wetenschappers, laboranten, management en ondersteunend personeel samen, die momenteel nog verspreid zitten in vier labo’s over de hele campus. Zij kunnen vanaf 2020 gecentraliseerd samenwerken aan onze belangrijke ontwikkelingsactiviteiten voor nieuwe en bestaande geneesmiddelen in deze ‘state-of-the-art’ laboratoriumomgeving.

Het nieuwe gebouw wordt op het terrein van de voormalige chemische fabriek op de Beerse I campus in België opgetrokken. De voorbereidende werkzaamheden voor project LION zijn gestart in december 2016 en we voorzien dat het nieuwe gebouw, met een totale bruto vloeroppervlakte van ongeveer 10.400m2, volledig operationeel zal zijn in 2020.