Skip to main content

Search

Johnson & Johnson sluit zich aan bij collectieve actie om antibioticaresistentie te bestrijden

Johnson & Johnson sluit zich aan bij collectieve actie om antibioticaresistentie te bestrijden

Johnson & Johnson heeft vandaag aangekondigd dat het samen met meer dan 80 andere bedrijven en organisaties een Verklaring voor de Bestrijding van Antibioticaresistentie (AMR) heeft ondertekend, een binnen de industrie zeer breed gedragen oproep tot actie, die werd aangekondigd tijdens het World Economic Forum in Davos, Zwitserland.

De verklaring schetst voor het eerst hoe industrie en overheid kunnen samenwerken om tot duurzame innovatie te komen om het groeiende probleem van AMR aan te pakken, waarbij bacteriën en microben resistent worden tegen regelmatig gebruikte geneesmiddelen, waardoor het moeilijk, zo niet onmogelijk wordt om veel voorkomende, maar levensbedreigende infecties te behandelen.

“We zijn blij te kunnen deelnemen aan dit belangrijke initiatief om antibioticaresistentie te bestrijden”, aldus Dr. Paul Stoffels, Chief Scientific Officer en wereldwijd voorzitter van de Farmaceutische Groep van Johnson & Johnson. “Antibiotica vormen de ruggengraat van de moderne geneeskunde en hebben tot nu toe altijd een belangrijke rol gespeeld in de toename van de levensverwachting op wereldschaal.”

Klik hier om het persbericht te lezen