Skip to main content

Search

Johnson & Johnson verhoogt inspanningen in Afrika

Johnson & Johnson verhoogt inspanningen in Afrika

Johnson & Johnson heeft vandaag de officiële introductie van zijn wereldwijde ‘Public Health’ strategie bekendgemaakt tijdens de opening van de lokale Global Public Health-vestiging van zijn bedrijvengroep in Kaapstad (Zuid-Afrika). Met deze wereldwijde strategie zal Johnson & Johnson zijn mogelijkheden en middelen op het gebied van ‘Global Public Health’ inzetten voor één multidisciplinair initiatief om duurzame, meetbare impact te genereren op grote volksgezondheidsbehoeften. De eerste implementatie van de strategie begint met deze nieuwe vestiging in Afrika en is gericht op drie kerngebieden: hiv, tuberculose (TB) en de gezondheid van moeders, pasgeborenen en kinderen. Het bedrijf wil zijn aandachtsgebieden uitbreiden naar andere onvervulde wereldgezondheidsbehoeften en zijn geografische bereik vergroten.
Als onderdeel van de opening van de Global Public Health-vestiging in Kaapstad maakt Johnson & Johnson een aantal nieuwe en recente lokale samenwerkingsverbanden bekend, die zijn bedrijven hebben gesloten om de capaciteit en R&D-mogelijkheden van het nationale zorgstelsel te versterken:

 

Versterking van de Afrikaanse innovatie in Afrika en daarbuiten

Vergroting van de R&D-vaardigheden en -capaciteiten van Afrikaanse wetenschappers – Janssen Pharmaceutica NV is een samenwerking aangegaan met het Drug Discovery & Development Center (H3D) van de Universiteit van Kaapstad, het eerste geïntegreerde centrum voor geneesmiddelenontdekking en -ontwikkeling in Afrika, dat pioniert in onderzoek van wereldklasse. De samenwerking helpt bij de ontwikkeling van essentiële R&D-vaardigheden en -capaciteiten en steunt daarmee de visie van H3D om innovatieve geneesmiddelen voor onvervulde medische behoeften op het Afrikaanse continent en daarbuiten te ontdekken en ontwikkelen.

Bevordering van Afrika’s innovatie door middel van centra voor gezondheidstechnologie – De JLABS-teams van Johnson & Johnson Innovation begeleiden voortdurend lokale incubatie mogelijkheden om de groei te bevorderen van de ondernemersgemeenschap die nieuwe gezondheidsinitiatieven in de regio ontwikkelt. Hierbij wordt het model gevolgd dat Johnson & Johnson Innovation LLC gebruikt om ondernemers en starters te begeleiden op het gebied van R&D, productontwikkeling, commercialisering, juridische zaken en investeringen, zodat ze zich kunnen richten op het boeken van wetenschappelijke vooruitgang.

Samenwerking met Afrikaanse wetenschappers aan een mogelijke hepatitis B-remedie – Janssen Sciences Ireland UC werkt samen met de University of the Witwatersrand in Zuid-Afrika om een remedie voor hepatitis B te ontwikkelen. Ze onderzoeken de levering van hepatitis B-gerichte ‘transcription activator-like effector nucleases’ (TALENs) met behulp van virale en niet-virale vectoren.

 

Holistische oplossingen om in de grootste onvervulde behoeften te voorzien

Het tij keren wat betreft hiv bij pubermeisjes in Zuid-Afrika – Zuid-Afrika is het eerste land dat in aanmerking komt voor het DREAMS-initiatief van het U.S. President’s Emergency Plan for AIDS Relief (PEFPAR), dat Johnson & Johnson via zijn bedrijf Janssen Pharmaceutica NV (Janssen) ondersteunt. Janssen verschaft binnenlandse consumenteninzichten, deskundigheid en financiële middelen in Zuid-Afrika en negen andere landen ten zuiden van de Sahara ter ondersteuning van een reeks programma’s om pubermeisjes mondig te maken, de toegang tot behandelings- en preventiemogelijkheden te verbeteren en ondersteuningsgroepen te vormen. Johnson & Johnson heeft zich aangesloten bij andere belangrijke partners, zoals de Bill & Melinda Gates Foundation en Girl Effect, van het DREAMS-initiatief.

 

Lokale versterking en levering van innovatieve oplossingen

Baanbrekende samenwerking om de zorgverlening in Zuid-Afrikaanse gemeenschappen met een laag inkomen te verbeteren – Johnson & Johnson (Pty.) Ltd., de Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust en andere Johnson & Johnson-bedrijven in Zuid-Afrika werken samen met Unjani Clinic, Inc. om zorgstelsels in kwetsbare districten te versterken. Er wordt geïnvesteerd in essentiële training en bedrijfsmiddelen voor verpleegkundigen en de toegang tot betaalbare eerstelijnszorg wordt verruimd. De eerste investering is gericht op 19 klinieken, met plannen om op te schalen naar 50 klinieken in het hele land in 2018.

Deze initiatieven sluiten aan bij Johnson & Johnsons jarenlange inzet om te zorgen voor mensen, families en gemeenschappen over de hele wereld, inclusief de meest kwetsbare bevolkingsgroepen.

 

Lees hier het originele nieuwsbericht