Skip to main content

Search

Kanker verslaan

Kanker verslaan

Kanker is nog altijd een van de meest complexe aandoeningen. Wetenschappers hebben in de laatste 2 decennia meer geleerd dan in de voorgaande eeuwen. Een kankerpatiënt heeft vandaag de dag een grotere kans om te overleven dan ooit tevoren. Zullen wij kanker ooit kunnen genezen? Daar zijn we van overtuigd. We werken naar een wereld waarin kanker een te voorkomen, chronische of geneesbare ziekte is.

Tot dan zetten we ons onverstoorbaar in om kankerpatiënten wereldwijd te helpen bij hun dagelijkse overwinningen op de ziekte. Zij staan immers elke dag voor een gevecht – klein of groot – en bij Janssen is het ons doel én privilege om hen daarbij te ondersteunen.

In de zoektocht naar nieuwe innovatieve behandelingen staan we nog voor grote uitdagingen. Kanker is dan ook meer dan één ziekte. Het is een zeer ingewikkelde groep van meer dan 100 ziekten. Alle vormen van kanker gedragen zich verschillend en vragen een andere behandeling. Medische doorbraken bij een bepaald type van kanker kunnen daardoor niet per definitie overgebracht worden naar een ander type. Maar onze wetenschappers zijn heel enthousiast over wat ze leren en het onderzoek maakte al enorme vooruitgang. “Er is veel hoop voor de toekomst”, vertelt Janine Arts, hoofd Oncologie bij Janssen R&D in Beerse. “Voor het eerst kunnen we naar een tumor kijken en zien wat er gaande is. Het gaat niet alleen over de kankercellen, maar ook over de individuele patiënt, zijn genetische opmaak en de micro-omgeving van de tumor”.

We werken naar een wereld waarin kanker een te voorkomen, chronische of geneesbare ziekte is. We focussen op het ontwikkelen van oplossingen die het leven van de patiënt verlengen en verbeteren.

Ondanks grote vooruitgang blijven we vooruitkijken naar revolutionaire oplossingen

Bij Janssen streven we naar het ontwikkelen van nieuwe behandelingen voor kankers waar tot nu toe slechts weinig medische oplossingen voorhanden zijn. Daarbij focussen we op de kankers die we best kennen en begrijpen en waarop we een grote impact kunnen bereiken: verschillende vormen van bloedkanker, prostaat- en longkanker. De voorbije vier jaar brachten we vijf revolutionaire behandelingen in Europa op de markt en er zijn er nog vier in laatste fase van ontwikkeling. Toch stopt het voor Janssen daar niet. We willen nog een stap verder gaan en kanker stoppen vooraleer er veel schade is aangericht (dit proces heet interceptie van kanker). Ook daarin maken we samen met onze onderzoekspartners grote vooruitgang.

Maar onze inspanningen zullen niet stoppen zolang er patiënten zijn die een behandeling nodig hebben. Het is onze missie om hen terug te laten genieten van de betekenisvolle momenten in het leven. Daar doen we het voor.