Skip to main content

Search

Lancering van PH Human app

Lancering van PH Human app

Pulmonale hypertensie (PH), één van de expertisegebieden van Janssen. In het bijzonder focussen we op pulmonale arteriële hypertensie (PAH), een chronische aandoening die zich kenmerkt door een toegenomen druk in de longslagader. Hierdoor ervaren mensen met PAH bijvoorbeeld kortademigheid en vermoeidheid.  Om mensen met PAH en zorgverleners die hen behandelen te ondersteunen in de omgang met deze aandoening, ontwikkelden we de PH HUMAN App.

Pulmonale arteriële hypertensie

 

Pulmonale arteriële hypertensie (PAH) is een van de vormen van PH. Het is een zeldzame progressief dodelijke longaandoening met symptomen die veel kunnen lijken op andere veel voorkomende ziekten, zoals vermoeidheid, kortademigheid, flauwvallen, pijn op de borst en vochtophoping in de enkels. Bij PAH raken de longslagaders door veranderingen in de structuur van de vaatwand vernauwd. Dit zorgt ervoor dat de druk in de longslagader stijgt.1 In België zijn er ongeveer 300-400 mensen met de diagnose PAH.2 Hier komen jaarlijks ongeveer 60 mensen bij die gediagnostiseerd worden met PAH.2

PH HUMAN app

 

PAH is een chronische, progressieve aandoening en daarom is een gezonde manier van leven en de juiste medische ondersteuning cruciaal voor de kwaliteit van leven van mensen met PAH.3 Om patiënten en zorgprofessionals hierbij te helpen, heeft Janssen de PH HUMAN app ontwikkeld. Deze mobiele applicatie geeft patiënten en zorgverleners de mogelijkheid om de conditie van de patiënt in kaart te brengen. Patiënten kunnen in de app dagelijks hun welzijn, vitale waarden en PAH-symptomen bijhouden. Hierdoor worden alle medische gegevens dagelijks gemonitord en bewaard op één plek. Op deze manier wordt het voor patiënten en zorgverleners makkelijker om samen stappen zetten in de behandeling van PAH. Door de app wordt passende zorg op afstand mogelijk, waardoor patiënten zorg kunnen ontvangen wanneer zij dat nodig hebben, ook in hun veilige thuisomgeving.

Janssen en PH

 

De behandeling van PH is de afgelopen jaren sterk verbeterd maar helaas is genezing nog niet mogelijk. Wij leggen de focus op de verbetering van drie gebieden binnen PH: diagnostiek, behandeling en prognose.

PH is een progressieve en ongeneeslijke ziekte en daarom bestaat de huidige behandeling uit meer dan alleen geneesmiddelen. Een goede levensstijl en psychologische ondersteuning is belangrijk en heeft een groot effect op de kwaliteit van leven. Hiertoe spelen zorgverleners en de sociale omgeving van mensen met PH een grote rol.3 Naast ondersteuning via de app, willen we ook het contact tussen mensen met PAH en hun omgeving stimuleren. Daartoe hebben we de website Leven met PAH ontwikkeld: hier delen lotgenoten verhalen en is er informatie te vinden van verschillende PH-experts.

Meer informatie over Janssen

 

Lees meer over onze activiteiten op andere expertisegebieden. Je kan ook meer te weten komen over de activiteiten van Janssen in België en hoe werken bij Janssen eruitziet. Volg ons via social media op Twitter, Facebook en LinkedIn om op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen.

EM-45198 - 22-okt-2020