Skip to main content

Search

Onze missie: kanker verslaan

Onze missie: kanker verslaan

Kanker is een zeer complexe aandoening die ons voor grote uitdagingen stelt. Maar dankzij opmerkelijke nieuwe ontdekkingen kent het onderzoek snelle vooruitgang. Onze wetenschappers blijven dus hoopvol vooruitkijken naar de toekomst. Zullen we kanker ooit verslaan? Daar zijn wij van overtuigd. Onze missie is om van kanker een behandelbare en zelfs geneeslijke aandoening te maken.

Tot het zover is, zetten we ons iedere dag opnieuw in om kankerpatiënten en hun naasten te helpen in hun voortdurende overwinningen op deze ziekte. Zij staan immers elke dag voor een uitdaging, hoe klein of groot ook. Wij zien het als ons doel om hen daarbij te ondersteunen. Wij richten onze inspanningen op het ontdekken van revolutionaire nieuwe geneesmiddelen voor die vormen van kanker, waarvoor tot nu toe slechts beperkte behandelopties beschikbaar zijn.

Kanker. Wat nu?

Kanker is doodsoorzaak nummer 2 onder mannen en vrouwen uit België [1]. Tegelijkertijd gaat het onderzoek op het gebied van diagnostiek, preventie en behandeling van kanker hard. De kans om 5 jaar na bijvoorbeeld de diagnose prostaatkanker nog in leven te zijn is maar liefst 95% [2].

Dit zijn hoopvolle resultaten, zeker als je weet dat het onderzoek de laatste jaren in een stroomversnelling is geraakt. Kanker is nu al vaak niet meer bepalend voor de rest van je leven: Mensen kunnen tijdens en na een periode van ziekte vaak hun normale leven weer oppakken. Met de campagne “Kanker. Wat nu?” willen wij via social media hier op een prikkelende en positieve manier aandacht voor vragen. Je hebt kanker (gehad). Wat nu?

Leven met kanker en leven na kanker

Na de diagnose kanker komt er veel op je af. Het is dan belangrijk om goed geïnformeerd de behandeling in te gaan en het gevoel van controle over je eigen leven te behouden. Welke keuzes zijn er qua behandelingen? Hoeveel invloed heb je als patiënt zelf op deze keuzes? Wat is het vooruitzicht?

Naast behandeling, heeft ook de ziekte een enorme impact op het sociale leven. Maar hoe gaan de patiënt en zijn of haar omgeving hiermee om? Dit zijn vragen waar wij samen met jullie een antwoord op willen geven. Dit kan door ervaringen te delen, praat daarom mee op onze social media kanalen: Twitter | Facebook

 

Wil je weten hoe onze college Laurence Maes, Lead Patient Access Policy hier tegenaan kijkt? Bekijk hier haar verhaal.