Skip to main content

Search

Over Janssen

Janssen in België

Yes
  • Janssen in België

Janssen ontwikkelt behandelingen voor een aantal van de meest ingrijpende ziekten en complexe medische uitdagingen van deze tijd, waaronder kanker, hepatitis, HIV/aids, diabetes, artritis, dementie en geestesziekten. We richten ons onderzoek op zes specifieke therapeutische domeinen: oncologie, neurowetenschappen, infectieziekten & vaccins, immunologie, cardiovasculaire & metabole ziekten en pulmonale hypertensie.

Mensenlevens op het spel

Dr. Paul Janssen richtte het bedrijf op in 1953 met slechts één doel voor ogen: mensenlevens redden door de ontwikkeling van betere geneesmiddelen. In 1961 werd het bedrijf opgenomen in de Johnson & Johnson-groep, wereldwijde marktleider op het gebied van gezondheidszorgproducten. De groep telt vandaag meer dan 265 operationele bedrijven in 60 landen en telt 128.000 medewerkers wereldwijd. Buiten de Verenigde Staten is Janssen in België de belangrijkste site van Johnson & Johnson en het neemt dan ook een centrale plaats in binnen het Amerikaanse concern.

Sinds 2011 zijn alle farmaceutische activiteiten van Johnson & Johnson ondergebracht onder Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson. Vandaag is Janssen een van de meest vernieuwende farmaceutische bedrijven ter wereld met meer dan 40.000 medewerkers, van wie 4600 in België.

Van basisonderzoek tot distributie

Janssen heeft zijn diverse expertisedomeinen in België ondergebracht in verschillende vestigingen in Beerse (Beerse I en II), Geel, Olen, Merksem, Diegem, La Louvière en Courcelles. Samen ontdekken, ontwikkelen en produceren deze organisaties geneesmiddelen en therapeutische oplossingen voor patiënten wereldwijd. De activiteiten variëren van het prille basisonderzoek over de productie tot en met de commerciële en ondersteunende diensten en distributie van geneesmiddelen. Daarmee heeft Janssen in België de volledige farmaceutische cyclus in eigen handen, wat het bedrijf uniek maakt binnen de farmaceutische wereld.

De wereld is ons lab

Janssen beschouwt de hele wereld als zijn laboratorium. Samen met externe partners wordt gezocht naar nieuwe medische doorbraken. Die kunnen plaatsvinden aan een universiteit, onderzoeksinstelling of zelfs in een ander farmaceutisch of biotechnologiebedrijf. Janssen wil de beste ideeën binnen en buiten de organisatie identificeren en concrete vormen van samenwerking aangaan om ze daarna om te zetten in oplossingen. Alleen zo kunnen we samen de grootste onbeantwoorde medische noden van onze tijd aanpakken.

Meer dan geneeskunde

Nieuwe doorbraakgeneesmiddelen ontwikkelen volstaat niet. We willen ook dat zoveel mogelijk mensen er toegang toe krijgen en dat ze steeds op de best mogelijke manier worden gebruikt. Daarvoor zijn educatie, dienstverlening en ondersteuning nodig. Om patiënten te helpen hun geneesmiddelen juist te gebruiken en, waar het kan, ziekten te helpen vermijden.

Janssen wil bijdragen tot een betere wereld door de gezondheid en het welzijn te verbeteren.
De zorg voor de patiënt staat centraal in alles wat we doen.

Lees meer over onze globale missie en Credo.