Skip to main content

Search

Over Janssen

J&J op nummer 1 in Fortune

Voor de tweede keer op rij staat Johnson & Johnson als farmaceutisch bedrijf op nummer 1 in de jaarlijkse rangschikking van het gerenommeerde Amerikaanse tijdschrift Fortune. Dit betekent dat het moederbedrijf van Janssen het meest bewonderde bedrijf in de farmaceutische industrie is. In de algemene rangschikking voor 2015 staat J&J op de 11de plaats.

Johnson & Johnson dankt die hoge notering aan het feit dat het op zes van de negen reputatieparameters uitstekend scoort: personeelsbeleid, gebruik van bedrijfsmiddelen, sociale verantwoordelijkheid, kwaliteit van het management, financiële degelijkheid en langetermijninvesteringen. Verder wist Johnson & Johnson ook zijn plaats voor de drie overige evaluatiecriteria te behouden of te verbeteren: kwaliteit van producten en diensten, wereldwijd concurrentievermogen en innovatie.

Johnson & Johnson is een van de weinige bedrijven die de afgelopen 30 jaar onafgebroken in deze lijst heeft gestaan. Het onderzoek van Fortune is een van de voornaamste barometers voor de reputatie van een onderneming in de VS. Het is gebaseerd op een uitgebreide enquête bij managers, directeurs en financieel analisten. De eindrangschikking wordt bepaald door hun beoordeling van de bedrijven per sector en resulteert in een top 10 van ondernemingen die ze het meest bewonderen.