Skip to main content

Search

Over Janssen

Janssen Geel

No

De ambitie van Dr. Paul Janssen in 1975 was om van Janssen Geel de beste van alle chemische productiesites van het moederbedrijf Johnson & Johnson te maken. Veertig jaar later is dit hoogtechnologische productiecentrum uitgegroeid tot dé lancerings- en groeisite van nieuwe belangrijke Janssen-producten voor de wereldmarkt. Daarnaast behoort de site tot een van de meest vernieuwende en succesvolle productiecentra van actieve chemische stoffen ter wereld.

In maart 1975 ging een ploeg van 37 man aan de slag in een splinternieuwe fabriek op een groot, braakliggend terrein in Geel. De site van toen is 40 jaar later niet meer te herkennen. De afgelopen decennia waren een periode van constante groei, uitbreiding, innovatie en verbetering. Vandaag vormt de chemische productiesite een onmisbare schakel in het wereldwijde productienetwerk van J&J. Niet minder dan 60% van de totale productiecapaciteit van actieve farmaceutische ingrediënten (API’s) binnen J&J bevindt zich op deze site. De voorbije vier jaar werden in Geel acht nieuwe belangrijke producten gelanceerd. Achthonderd medewerkers zetten zich hier dagelijks in om elke seconde zo’n 100 patiënten wereldwijd van de nodige medicatie te kunnen voorzien.

Fabriek van de toekomst

Geel bouwt intussen voort aan de fabriek van de toekomst. De voorbije jaren vond de grootste investering van J&J in België, in totaal 130 miljoen euro, plaats in Geel met de bouw van de nieuwe Chemical Development Pilot Plant (CDPP). Zowel op het vlak van ontwerp, technologie als materialen is deze hypermoderne plant uniek te noemen.

J&J investeert jaarlijks miljoenen euro’s in de chemische productiesites in Geel. Voor 2015 bedroeg de investering meer dan 50 miljoen euro. Voor de renovatie van Plant 3 is er over een periode van drie jaar nog bijkomend 56,5 miljoen euro uitgetrokken. Dankzij deze en andere investeringen kan deze hoogtechnologische productie-eenheid zijn belangrijke rol blijven waarmaken in het geheel van de productie van geneesmiddelen die wereldwijd grote medische noden invullen. Zo kan Geel in de toekomst nog beter inspelen op de nieuwe technologieën en productiewijzen die er geïmplementeerd worden.