Skip to main content

Search

PH Human: de website voor patiënten met pulmonale hypertensie (PH)

PH Human: de website voor patiënten met pulmonale hypertensie (PH)

Pulmonale arteriële hypertensie (PAH) is een vorm van pulmonale hypertensie (PH), een van de expertisegebieden van Janssen. We vinden het belangrijk om mensen met PAH en hun naasten te voorzien van de juiste informatie, hulpmiddelen en adviezen om hen te ondersteunen bij het leven met deze ziekte. Daarom hebben we samen met patiënten van over de hele wereld de PH Human-website ontwikkeld.

Pulmonale arteriële hypertensie

PAH is een zeldzame, progressieve en dodelijke longaandoening waarbij de bloeddruk in de longslagaders verhoogd is. Door vernauwing van de longslagaders kan het zuurstofrijke bloed minder goed het hart bereiken en vervolgens verder door het lichaam gepompt worden. Hierdoor onderstaan allerlei gezondheidsproblemen zoals snel vermoeid raken, onverklaarbare kortademigheid, pijn op de borst, duizeligheid of flauwvallen.1 Met ongeveer 500 patiënten met PAH in België en naar schatting 60 nieuwe diagnoses per jaar, zet Janssen zich in om steun en voorlichting te geven aan mensen die door deze aandoening worden getroffen.2

PH Human

Ontdek een schat aan informatie over Pulmonale Hypertensie (PH) op de website van PH Human. Leer alles over de ziekte, inclusief symptomen, risico's en diagnostische procedures. Kom in contact met anderen die begrijpen wat je doormaakt, stel vragen en krijg tips om met je diagnose en werk om te gaan. Lees inspirerende verhalen van andere patiënten, zoals Kim's zoektocht naar de juiste diagnose. En beschik over alle informatie die je nodig hebt vanaf het moment van de diagnose tot de behandeling, met toegang tot het PAH Patient Charter, opgesteld in samenwerking met Belgische PH patiëntenvereniging, P.H. België vzw.

Meer informatie over Janssen

Kom meer te weten over onze activiteiten op het gebied van pulmonale arteriële hypertensie en over onze activiteiten op andere expertisegebieden. Je kunt ook meer te weten komen over de activiteiten van Janssen in België en over hoe het is om bij Janssen te werken. Volg ons via sociale media op Twitter, Facebook en LinkedIn om op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen.

©Janssen-Cilag - EM-121515 - Approval date: 02-2023