Skip to main content

Search

Ronald McDonald Kinderfonds

Ronald McDonald Kinderfonds

Wij zijn één van de trotse partners van het Ronald McDonald Kinderfonds. De ondersteuning van mantelzorgers is een van de basisdoelen binnen ons Community Impact-programma, en via dit partnership proberen we ook hier ons steentje bij te dragen. Het Kinderfonds zet zich in voor kinderen met medische noden en hun families, onder andere door het bouwen van Ronald McDonald huizen in België en Nederland.

In deze huizen - die vlakbij ziekenhuizen worden gebouwd - kunnen ouders, broertjes en zusjes van zieke kinderen voor een langere periode verblijven. Zo zijn ze altijd in de buurt en kunnen ze een knuffel geven wanneer ze maar willen. De nabijheid van de familie is voor de zieke kinderen een belangrijke ondersteuning. Het geeft hen een gevoel van veiligheid, wat heel belangrijk is in deze onzekere periode.

Het Kinderfonds creëert naast huizen ook huiskamers in ziekenhuizen, waar ouders de ziekenhuissfeer even kunnen ontlopen. Ze kunnen er bijvoorbeeld een boek lezen of in alle rust beslissingen nemen over het behandeltraject van hun kind.

Het eerste huis in België

Mede dankzij onze hulp kreeg ook België haar eerste Ronald McDonald huis, in Jette. Het huis telt tien privékamers voor gezinnen, naast gemeenschappelijke ruimtes waar families onderling ervaringen kunnen uitwisselen en steun kunnen vinden in een huiselijke omgeving.

Samenwerking via ondersteuning en vrijwilligerswerk in de Benelux

We ondersteunen niet alleen de bouw van de huizen, maar sporen ook onze medewerkers actief aan om zich in te zetten als vrijwilliger voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Zo verzorgen ze bijvoorbeeld de tuin van een van de huizen, of nemen ze deel aan sponsorwielertochten zoals de jaarlijkse HomeRide. Bovendien hebben wij de productie van de Kinderfondsknuffel betaald. We verkopen ze ook in onze shop, en schenken alle opbrengsten aan het Ronald McDonald Kinderfonds.

De samenwerking met het Ronald McDonald Kinderfonds is voor ons een mooi voorbeeld van een project waarbij we investeren in duurzame partnerships én onze medewerkers engageren voor vrijwilligerswerk.


iMR: 21676