Skip to main content

Search

ToekomstATELIERdelAvenir (TADA)

ToekomstATELIERdelAvenir (TADA)

Het ToekomstATELIERdelAvenir in Brussel, ofwel TADA, is een heel concreet voorbeeld van hoe we met ons J&J Benelux community impact-programma het verschil maken in het leven van maatschappelijk kwetsbare jongeren. Bij TADA krijgen jaarlijks honderden tieners uit achterstandswijken op zaterdag les van bevlogen professionals die een inkijkje geven in hun dagelijkse praktijk. Zo krijgen de jongeren een beeld van wat de toekomst voor hen in petto kan hebben.

En dit blijkt enorm motiverend te werken. De leerlingen ontdekken niet alleen waar hun passies en talenten liggen, ze leren het nut zien van je best te doen op school. We wapenen de tieners tegen demotivatie en zetten actief in op hun ontwikkeling. En er is ook echt voor ieder wat wils. Van advocaten tot journalisten, van koks tot mechaniciens, en uiteraard de biochemici van Janssen: alle soorten disciplines komen bij TADA aan bod.

Leren en inspireren

Tijdens de lessen van Janssen leren de tieners moleculen bouwen, badzout maken, hun eigen DNA kennen, capsules vullen en smaaktestjes doen. Onze professionals dragen zo de passie voor hun job over en maken deze jongeren warm voor een wetenschappelijke carrière. Het is ook voor hen een unieke ervaring en mooi om te zien hoe enthousiast en creatief de jongeren zijn.

Door onze kennis en middelen te delen, werken we bij Janssen actief mee aan het creeëren van kansen voor deze kwetsbare groep jongeren. We geven ze een duwtje in de rug waarmee ze hopelijk hun talenten volledig kunnen ontwikkelen. Hiermee dragen we bij aan een inclusieve samenleving waar alle kinderen gemotiveerd, met veerkracht, kennis en zelfvertrouwen aan hun toekomst kunnen beginnen. Een schoolvoorbeeld van waar het ons met J&J Benelux community impact-programma om te doen is!

EM-21675