Skip to main content

Search

Villa Clementina wint prijs sociale innovatie

Villa Clementina wint prijs sociale innovatie

Bij Janssen dragen we sociale innovatie hoog in het vaandel. In het kader van ons Corporate Social Responsiblity beleid ‘GROW Together for Society’ werden voor de eerste keer de Social Grow Sessions georganiseerd, een begeleidingstraject voor sociaal ondernemers die op een bijzonder creatieve manier omgaan met de uitdagingen in de samenleving. Na drie intensieve meerdaagse bootcamps werden er op het slotevent van 8 december drie winnaars gekozen. Villa Clementina kreeg de hoofdprijs mee naar huis.

De Social Grow Sessions worden georganiseerd in samenwerking met de Sociale Innovatiefabriek (B) en Social Enterprise (NL). “Overal waar bedrijven van Janssen zijn, willen we iets terug doen voor de samenleving. De Social Grow Sessions zijn onze manier om iets terug te geven”, aldus Sonja Willems, Managing Director Janssen Benelux met een hart voor sociaal ondernemers.

Met een ongelooflijk enthousiasme deden de kandidaten tijdens de bootcamps hopen inspiratie en praktische kennis op om de verdere groei van hun sociale onderneming te stimuleren. Hoogtepunt van dit begeleidingstraject was donderdag 8 december. De 6 Belgische en 6 Nederlandse sociaal ondernemers stelden toen hun onderneming, businessplan en ambities voor aan een jury. Na afloop werden drie laureaten gekozen, die elk een geldprijs kregen om hun ambitie nog een extra boost te geven.

Tijdens de bootcamps deden de kandidaten inspiratie en praktische kennis op om de groei van hun sociale onderneming te stimuleren.

Eerste prijs ging naar Villa Clementina uit Zemst, de sociale onderneming van Katia Verhaeren. Zij richtte een inclusieve kinderopvang op, voor kinderen met en zonder extra zorgbehoeften. De kinderen worden begeleid door een team van professionals, vrijwilligers maar ook door jongeren met een beperking. Inclusie op z’n breedst bekeken! “Ik ben heel blij met de hoofdprijs”, laat Katia weten, “Het gewonnen budget zullen we gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek. We zien dat onze methodiek werkt en we willen dat nu ook wetenschappelijk vastleggen.”

De Nederlandse applicatie Klup was goed voor de tweede prijs. Michelle Wolters probeert met haar applicatie (eenzame) senioren te koppelen op basis van gemeenschappelijke interesses en locatie.

De derde prijs werd geschonken aan Tinybots. Met Tinybots wilt de Nederlandse Wang Long Li mensen met dementie helpen langer zelfstandig te leven. Door middel van de sociale robot Tessa, die volledig op maat van de patiënt kan worden ingesteld, worden dementiepatiënten onder andere herinnerd aan afspraken.

Elke deelnemer kreeg een buddy toegewezen. Deze buddy is een mentor vanuit Janssen die hen tot maart zal bijstaan. Bart Van den Hauwe mag in de komende maanden Villa Clementina coachen: “Ik heb de intentie mijn steentje bij te dragen, voornamelijk rond de financiële kant, bij het opmaken van de budgetten.”

De Social Grow Sessions zijn onze manier om iets terug te geven aan de samenleving

Sonja Willems

Mooi aan GROW Together for Society is dat dit het gemeenschappelijk Corporate Social Responsibility-programma is van alle Johnson & Johnson-bedrijven in de Benelux. Over de landsgrenzen heen willen we hiermee de sociale impact ervan versterken. De Social Grow Sessions krijgen bovendien de steun van de Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust . Deze stichting coördineert al de Corporate Social Responsibility-programma’s van alle Johnson & Johnson-bedrijven in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Een videoverslag van de avond vindt u hier. Meer weten over de Social Grow Sessions? Kijk dan op www.socialgrowsessions.net