Skip to main content

Search

Waarom ik trots aan het roer van Janssen Belgium sta

Nov 04, 2016
Stef Heylen
Stef Heylen
Managing Director Janssen Belgium

Ik heb hetzelfde doel voor ogen als zowat iedereen die hier aan de slag gaat – de wereld veranderen met innovatieve initiatieven die mensenlevens redden.

Ik werk al meer dan 30 jaar bij de Johnson & Johnson bedrijvengroep en dat heb ik altijd als een voorrecht beschouwd. Ik wilde namelijk graag een verschil maken, en dat had ik bij geen enkel ander bedrijf zo goed kunnen doen als hier. Dat is meteen ook de inspiratie die me elke dag drijft. Ik heb immers hetzelfde doel voor ogen als zowat iedereen die hier aan de slag gaat: de wereld veranderen met innovatieve initiatieven die mensenlevens redden.

De sterftecijfers voor patiënten met kanker, hepatitis C, tuberculose, hiv/aids en heel wat andere aandoeningen zijn gestaag gedaald, en J&J heeft daar een belangrijke rol in gespeeld. De wereldwijde initiatieven van Johnson & Johnson op het gebied van volksgezondheid vullen de baanbrekende wetenschap aan met innoverende strategieën die de toegang tot geneesmiddelen bevorderen, samenwerkingsverbanden ontwikkelen en de internationale gezondheidszorg duurzaam verbeteren. Onze onderneming is de stuwende kracht achter een uitgebreid portfolio van farmaceutische producten en diensten die een antwoord bieden op prangende behoeften in de wereldwijde volksgezondheid. Onlangs kreeg Janssen de goedkeuring van de Amerikaanse FDA voor mebendazole in de vorm van kauwtabletten, een geneesmiddel dat miljoenen kinderen zal beschermen tegen een infectie met darmwormen. Felicitaties voor iedereen die zijn medewerking en steun heeft verleend aan dit project!

Ondanks deze fantastische ontwikkelingen – waarop ik uiteraard bijzonder trots ben – zien we pas nu wat wetenschap en samenwerking écht kunnen doen. We staan aan de vooravond van een werkelijk fascinerend verhaal over de preventie, interceptie, diagnose en behandeling van ziekten, waarmee we nog betere resultaten kunnen bereiken voor alle patiënten.

Vandaag verheug ik mij op de fantastische kans die ik krijg om aan het roer te staan van een van de meest fascinerende Janssen-campussen ter wereld. Janssen Belgium behoort tot de grootste sites in Europa, met meer dan 5000 medewerkers die elke opnieuw het voorbeeld, de energie en de geest van dr. Paul Janssen volgen. De campus richt zich al meer dan 50 jaar op de ontwikkeling van innoverende geneesmiddelen en is een wereldwijd Center of Excellence dat investeert in een hoogstaande expertise op het gebied van onderzoek en ontwikkeling, productie en marktlancering. De campus kan bogen op een uniek ecosysteem voor innovaties dat de volledige levenscyclus van een nieuw geneesmiddel dekt, en is daarmee enig in zijn soort. Elke dag opnieuw zetten onze medewerkers zich in voor de ontdekking en ontwikkeling van een nieuwe generatie behandelingen in de strijd tegen de ziekte van Alzheimer, stemmingsstoornissen, hepatitis, hiv en verschillende vormen van kanker. Het is een absoluut voorrecht om deel te mogen uitmaken van deze boeiende toekomst.

Een van de vele fantastische initiatieven dat op mijn enthousiasme kan rekenen, is het incubatiemodel voor bedrijven op de Janssen-campus in België. Het JLINX-team identificeert en steunt momenteel veelbelovende Europese start-ups die zich actief richten op onderzoek dat een transformatie kan teweegbrengen op het gebied van volksgezondheid. Het verheugt me te zien dat er sterke netwerken worden opgebouwd tussen verschillende mensen die samenkomen op onze campus om te werken rond vernieuwende ideeën, waarbij middelen, competenties en financiële steun op een nieuwe manier worden gecombineerd. Dit is een boeiend verhaal, dat de poort opent naar een wereld van nieuwe mogelijkheden met een unieke kans om écht een verschil te maken.

Ik vind het uitermate belangrijk dat iedereen de mogelijkheid krijgt om te groeien, successen te realiseren, samen te werken en te bouwen aan een gezondere wereld. Met onze ongeëvenaarde innovatiecultuur zullen we de beste oplossingen ontwikkelen, die het leven van onze patiënten verbeteren en onze medewerkers bijzonders trots maken op wat ze doen.

Voor deze uitdaging wil ik in de eerste plaats de krachten bundelen met alle spelers in het ecosysteem van de gezondheidszorg. Een duurzame gezondheidszorg vereist immers een gecoördineerde inspanning waarbij samenwerking centraal staat. Het is cruciaal om de voornaamste stakeholders uit de private, publieke, academische en gouvernementele sectoren samen te brengen en maximaal in te zetten op transparantie. Wij zullen dan ook blijven bouwen aan zinvolle en duurzame relaties.

Ik kijk ernaar uit mijn nieuwe functie op te nemen. Wat de toekomst betreft, ben ik enthousiast over ons innovatiepotentieel en de initiatieven die we zullen realiseren in samenwerking met anderen. We zullen hard blijven werken, om onze geschiedenis van uitmuntendheid verder uit te bouwen en elke dag weer te streven naar nieuw en beter. Zo kunnen we de miljoenen mensen die overal ter wereld baat hebben bij onze behandelingen nog beter dienen.

Alvast bedankt voor uw steun. Aarzel niet om mij te contacteren met vragen, suggesties of ideeën.