Skip to main content

Search

Global Goals: Wil je ver gaan, ga dan samen

Feb 24, 2016
Sonja Willems
Sonja Willems
Managing Director Janssen Benelux

Eén organisatie kan de moeilijkste wereldproblemen niet in haar eentje oplossen.

Ik geef om Global Goal 17, Partnerships for the Goals. Ik geloof dat innovatie de kracht heeft om levens te veranderen. Dat zien we elke dag in ons werk met onze partners en stakeholders. Ik ben telkens weer onder de indruk van de impact die samenwerking heeft op vooruitgang.

Eén organisatie kan de moeilijkste wereldproblemen niet in haar eentje oplossen. Openbare, non-profit- of privésector, het maakt niet uit. Gezamenlijke inspanningen zijn nodig om uitdagingen zoals armoede, onderwijs of grote bedreigingen voor de volksgezondheid aan te pakken. Partnerschappen tussen bedrijven, sectoren, overheden, academici en burgers spelen een cruciale rol om de huidige uitdagingen in ontwikkelingslanden én de geïndustrialiseerde wereld het hoofd te bieden.

In Afrika is er een uitdrukking die zegt: ‘Wil je snel gaan, ga dan alleen. Wil je ver gaan, ga dan samen.’ Samenwerken is niet alleen trager, het is vaak ook moeilijker. Om een echt verschil te maken en om echt impact te hebben, zijn partnerschappen essentieel, dat weten we. We bouwen actief aan samenwerkingsverbanden met meerdere stakeholders die mobiliseren en kennis, expertise, technologieën en middelen delen om vooruitgang te boeken in alle landen, zeker in ontwikkelingslanden.

Echte partnerschappen gaan over gezamenlijke doelen en verenigde middelen, risico’s en beloningen. Het is een ontdekkingstocht, gebaseerd op leren, vertrouwen en experimenteren. Voor dat avontuur zijn openheid en transparantie nodig om synergieën te creëren en samen nieuwe en baanbrekende oplossingen uit te werken waarbij mensen en samenlevingen centraal staan, op lokaal, nationaal en internationaal niveau.

In mijn functie bij Janssen Benelux krijg ik de kans om nauw samen te werken met stakeholders en partners die even gedreven zijn als ons om een echt verschil te maken. Ik kijk ernaar uit om nog meer te ontdekken, samen te werken en partnerschappen uit te bouwen om onze belangrijkste uitdagingen aan te pakken.