Skip to main content

Traži

Kredo

Naš kredo

Jedan od osnivača korporacije Johnson & Johnson Robert Wood Johnson je 1943. godine zapisao kredo tvrtke koji je temeljna vodilja i uređuje sve naše djelatnosti, odnose prema korisnicima, zaposlenika, šire zajednice, pa i dioničara. Sadržaj kreda i danas je suvremen i aktualan.

Vjerujemo da smo ponajprije odgovorni liječnicima i drugom zdravstvenom osoblju, bolesnicima, majkama i očevima te općenito svima koji se koriste našim proizvodima i uslugama. Da bismo zadovoljili njihove potrebe, sve što radimo mora biti visokokvalitetno. Stalno moramo nastojati snižavati troškove da bismo mogli zadržati umjerene cijene. Na narudžbe stranaka moramo se odazivati brzo i učinkovito. Naši dobavljači i distributeri moraju imati prigode za odgovarajuću zaradu.

Odgovorni smo svojim zaposlenicima, muškarcima i ženama iz cijelog svijeta koji rade za nas. Prema svakome se moramo odnositi kao prema pojedincu. Moramo poštovati njegovo dostojanstvo i priznavati mu zasluge. Na radnome mjestu mora se osjećati sigurno. Plaća mora biti poštena i odgovarajuća, a radni uvjeti čisti, uređeni i sigurni. Moramo misliti na to kako da pomognemo svojim zaposlenicima u ispunjavanju obiteljskih obveza. Moramo im omogućavati slobodno izražavanje prijedloga i primjedbi. Moraju postojati jednake mogućnosti za zapošljavanje, razvoj i napredovanje sposobnih. Moramo osigurati sposobno vodstvo, čija djela moraju biti pravedna i etična.

Odgovorni smo zajednicama u kojima živimo i radimo, a jednako tako i cijelom svijetu. Moramo biti dobri građani – podupirati plemenita djela i humanitarne ustanove te preuzeti svoj dio poreznih obveza. Moramo poticati pozitivne društvene promjene i težiti boljem zdravstvu i obrazovanju. Moramo se brinuti za imovinu koja nam je povjerena na korištenje te čuvati okoliš i prirodna bogatstva.

Na kraju, odgovorni smo i svojim dioničarima. Posao mora stvarati zdravu dobit. Moramo ispitati nove zamisli. Moramo nastaviti istraživati, razvijati inovativne programe i plaćati za pogreške. Moramo nabavljati novu opremu, osiguravati nove objekte i naprave te tržištu ponuditi uvijek nove proizvode. Moramo stvarati zalihe za teška vremena. Budemo li  djelovali prema ovim načelima, povjerenje naših dioničara odgovarajuće će se isplatiti.

Originalni tekst kreda korporacije Johnson & Johnson dostupan je ovdje.

Ponosni smo na prošlost. Stvaramo bolju budućnost.

Nastavljamo sa znanstvenim radom dr. Paula Janssena, osnivača farmaceutske tvrtke Janssen i jednog od najinovativnijih znanstvenika s područja farmacije.