Skip to main content

Traži

Plućna arterijska hipertenizija (PAH)

Plućna arterijska hipertenzija (PAH)

Plućna arterijska hipertenzija (PAH) je stanje povećanog tlaka u plućnoj cirkulaciji. Kod plućne hipertenzije krvne žile u plućima postaju sužene, zadebljane i slabije rastezljive. PAH dovodi do opterećenja i popuštanja desne strane srca. Simptomi su: umor, otežano disanje u naporu, povremeno pritisak u prsima i omaglica ili kratkotrajni gubitak svijesti.

Za terapijsko područje je odgovorna tvrtka Actelion, dio grupe Johnson & Johnson. U lipnju 2017. godine Actelion je postao dio Janssena, farmaceutske odjela tvrtke Johnson & Johnson.

Actelion, sa sjedištem u Allschwilu, gradiću u zapadnom predgrađu Basela u Švicarskoj, vodeća je farmaceutska kompanija u liječenju plućne hipertenzije (PH), od čega se posebno ističe utjecaj u liječenju plućne arterijske hipertenzije (PAH).

Actelionov portfolio lijekova za liječenje plućne arterijske hipertenzije pokriva spektar bolesti od II. do IV. prema WHO funkcionalnoj klasifikaciji (FC) s oralnim, inhalacijskim i intravenskim formulacijama lijekova.


Tijekom protekla dva desetljeća, Actelionovi lijekovi pomogli su značajno poboljšati prognozu bolesti kao i kvalitetu života ljudi oboljelih od plućne hipertenzije. Janssen je dodao plućnu hipertenziju kao terapijsko područje interesa, kako bi održao i proširio Actelionov vodeći položaj.

Da biste saznali više o PH, Actelionu i lijekovima, posjetite www.actelion.com ili pratite @actelion_com.

 

 

 

 

 

CRO-MeED-ACT-IF-02/11/2018