Skip to main content

Search

janssen-tager-kampen-op-mod-kræft

Mere målrettede behandlinger
 

Kræftforskningen i dag fokuserer på at afdække de mekanismer, der forårsager selve tumorvæksten, og derefter stoppe den. Det betyder, at forskningen i højere grad handler om celleregulering, og hvordan vi kan arbejde med kroppens eget immunforsvar for at bekæmpe tumoren. Der sker også store fremskridt i vores muligheder for at målrette behandlingen til den enkelte patient, bl.a. via biomarkører som kan måles i blodet.

Den største udfordring er at vende kræft fra en dødsdom til en sygdom, som kan kureres eller forvandles til en kronisk tilstand. Forudsætningen er at opdage kræften på et tidligt stadium og derefter give en behandling, som er skræddersyet til den enkelte patients behov. For os betyder det at være involveret i helheden, fra opdagelse og diagnose til behandling og opfølgning.

Behandlingen af kræft står over for store gennembrud, og vi vil se helt nye typer af lægemidler i de kommende år. Flere og flere kræftformer vil kunne behandles med målrettede terapier, som fungerer som målsøgende robotter. Det betyder, at behandlingerne vil have færre bivirkninger end hidtil. Vi vil se flere behandlinger, der kan gives i hjemmet af patienten selv eller med hjælp fra behandlingsteams, som kommer hjem til patienten.

Læs mere: