Skip to main content

Search

Læger drivkraft bag udvikling af behandlinger hos Janssen

Læger drivkraft bag udvikling af behandlinger hos Janssen

Janssen er en af verdens førende lægemiddelvirksomheder. Her er flere karrieremuligheder for læger, som vil være med til at udvikle fremtidens lægemidler i et videnskabeligt miljø med patienten i fokus.

Janssen er en forsknings- og videnintensiv virksomhed, som arbejder tæt sammen med det kliniske behandlingssystem. Det har givet læger en endnu vigtigere rolle.

– Lægemiddelindustrien har gennemgået en hurtig forandring. I dag ligger fokus på at lytte til de eksisterende medicinske behov og medvirke til at løse dem i tæt samarbejde med sundhedsvæsenet. I dette arbejde er det en stor fordel at have en medicinsk baggrund, fortæller Stefan Lindbäck, Senior Medical Advisor Infectious Diseases hos Janssen i Norden.

Påvirke fremtidens behandlinger

Stefan Lindbäck har en baggrund som infektionslæge på Roslagstulls og Huddinge sygehus i Stockholm, hvor han i mange år arbejdede med HIV-patienter. For ti år siden fik han muligheden for at opbygge HIV-terapiområdet hos Janssen. Han så det som en chance for at øge sin viden og påvirke fremtidens behandlinger.

– I årenes løb har jeg set en utrolig udvikling af behandlingsmulighederne. Vi er gået fra en 100 % dødelighed med HIV til cirka 1 %. HIV er blot en af de infektionssygdomme, der er blevet revolutioneret af nye lægemidler. Hepatitis C er en anden sygdom, hvor nye, direkte virkende antivirale midler radikalt har forbedret muligheden for helbredelse, og nu ser vi også store fremskridt inden for tuberkulosebehandling. Det er utrolig spændende at være en del af disse fremskridt, siger han.

Mange roller

Da Stefan Lindbäck begyndte hos Janssen som virksomhedens første medicinske rådgiver, var der kun få læger i lægemiddelindustrien. I dag har læger og forskere mange forskellige roller i branchen, og der er et stort behov for medicinsk kompetent personale. Ikke mindst hos Janssen – som holder en høj videnskabelig profil med komplicerede og innovative terapier – er der en række forskellige karrieremuligheder for læger. De kan f.eks. arbejde med forskning og kliniske afprøvninger, som rådgivere eller arbejde med at levere information, regulatoriske tekster og dokumentation til myndighederne. Da Janssen er en global virksomhed med aktiviteter over hele verden, er der også mulighed for internationale opgaver.

– En vigtig funktion for lægen er at være en videnskabelig og medicinsk sparringspartner for sundhedsvæsenet og myndighederne mhp. diskussioner og samarbejde for at udvikle behandlingerne, siger Kristina Sandström, medicinsk direktør hos Janssen med en baggrund som forsker.

Patienten i fokus

Fællesnævneren for alle opgaver hos Janssen er, at patienten altid er i fokus.

– Hos Janssen er der en udtalt ambition om at sætte patienten i første række. For læger betyder det en mulighed for at bidrage med medicinsk ekspertise på en patientnær måde, siger Kristina Sandström.

Hos Janssen er der karrieremuligheder for læger både med og uden forskningsbaggrund. Det er en fordel at have en specialistkompetence eller erfaring inden for det medicinske område, man skal arbejde med, men det vigtige er den brede medicinske kompetence, som den medicinske kandidatuddannelse giver, fremhæver Kristina Sandström.

– Hvis du som læge er åben og nysgerrig og synes, at det er spændende at arbejde med medicin og videnskab på en lidt anden måde og i en organisation, som er anderledes end sundhedssektoren, er der gode muligheder hos Janssen. Her kan du være en del af en meget hurtig udvikling, være med til at udvikle nye behandlinger og skabe fremtidens sundhedsydelser.

Kilde: Framtidens Karriär - Läkare

Læs mere:
- Vil du arbejde hos Janssen Nordic?