Skip to main content

Search

Spørgeskemaundersøgelse om depression

Spørgeskemaundersøgelse om depression

Depression er en udbredt psykisk sygdom, som kan ramme os alle. Ifølge verdenssundhedsorganisationen WHO er antallet af mennesker der lever med depression steget med 18% over en ti-årig periode fra 2005 til 2015, og udviklingen er fortsat stigende1. I 2030 anslås depression at være den primære årsag til sygdomsbyrden i højindkomstlande2.

I Danmark rammes tusindvis af danskere årligt af sygdommen, som kan have alvorlige konsekvenser uden behandling3. Dette har medført et skærpet fokus på at almengøre depression i offentligheden i diverse kampagner og medier. Hvorvidt den nuværende indsats har bidraget tilstrækkeligt til en øget befolkningsoplysning, et øget fokus på at søge læge ved vedvarende symptomer og  en almen accept af sygdommen er fortsat uklart.

Medicinalvirksomheden Janssen ønsker med denne undersøgelse at afdække danskernes nuværende kendskab, forståelse og indblik i sygdommen.

Læs hele rapporten her

 

Referencer:

  1. World Health Organization. 2017. Depression and Other, Common mental disorders, global health estimates. Geneva: World Health Organization
  2. Mathers CD, Loncar D. 2006. Projections of Global Mortality and Burden of Disease rom 2002 to 2030. PLoS Med 3(11): e442
  3. Sygdomsbyrden i Danmark, Sundhedsstyrelsen 2015