Skip to main content

Search

2018 Next-Gen Baby Box

Uudet innovaatiot mullistavat lasten ja vanhempien terveyden
Sairauksien hoitamisesta pyritään siirtymään kohti sairauksien ennaltaehkäisyä ja terveyden ylläpitoa. Viime vuoden joulukuussa huipentuneen Next-Gen Baby Box QuickFire Challenge -kilpailun innovaatiot pyrkivät tuomaan tämän tavoitteen askeleen lähemmäs.

“Elämän ensimmäiset 1000 päivää ovat kriittisiä ja määrittävät monilta osin sen, millaiselle kehityspolulle lapsen elämä lähtee. Tämän takia lapsen terveyden edistäminen ja sairauksien puhkeamisen estäminen uusien ratkaisujen avulla ovat äärimmäisen tärkeitä. Next-Gen Baby Box -projekti ja sen innovaatiot keskittyvät nimenomaan tähän tärkeään lähtövaiheeseen”, kertoo Janssenin Public Affairs Leader Pekka Ihalmo

Next-Gen Baby Box -projekti on osa Janssenin strategista tavoitetta mahdollistaa maailma, jossa ei ole sairauksia. Tässä voidaan onnistua siirtämällä huomiota sairauksien hoidosta terveyden ylläpitoon, sairauksien ennaltaehkäisyyn ja parantamiseen sekä sairauksien kehittymisen pysäyttämiseen. Elämän ensimmäisiin vuosiin keskittyminen onkin tämän tavoitteen saavuttamisen kannalta olennaista.  

 

 

Kohti pilotointia 

Next-Gen Baby Box -projektin jatkokehitykseen valittiin kilpailun voittaja ja kaksi muuta finalistia: Prapela LCC, Elemental Software ja Kuura Health. Prapelan innovaatio on vauvoille tarkoitettu tärisevä sänky, joka parantaa vauvan unta, rauhoittaa ja auttaa hengityksessä. Elemental Software on kehittänyt sovelluksen, joka yhdistää uudet vanhemmat ja vauvan erilaisiin terveyttä ja hyvinvointia tukeviin sekä edistäviin, muun muassa yhteisöllisiin, palveluihin. Kuura Health taas on kehittänyt ”virtuaalisen lastenlääkärin” eli tekoälyyn perustuvan sovelluksen, joka neuvoo ja auttaa vanhempia heidän kysymyksissään.  

Nyt Janssen ja Johnson & Johnson Innovation JLABS yhdessä Sitran, Business Finlandin ja VTT:n kanssa auttavat start-upeja kehittämään ja hiomaan innovaatioitaan. Yhteistyön tavoitteena on saada jokainen innovaatio pilotoitua Suomessa. Paikallisena projektikoordinaattorina toimii Vertical. 

”Me Sitralla haluamme edistää muutosta. Kaiken muutoksen olennainen ensimmäinen askel on aina kokeileminen ja testaaminen. Tämä äitiyspakkauksen perinnettä jatkava projekti on erinomainen esimerkki innovaatioiden ja luovuuden ruokkimisesta paremman huomisen puolesta”, toteaa Sitran vanhempi neuvonantaja Harri Männistö.  

 

 

Suomi testausympäristönä

 Ihalmon mukaan Suomi on ainutlaatuonen ympäristö terveydenhuollon innovaatioiden kehittämisen kannalta.  

”Suomessa on laadukas lasten terveydenhuolto, lasten huippuasiantuntijoita, sitoutuneita ihmisiä ja paljon digitaalista dataa terveydestä. Nämä osa-alueet tekevät Suomesta ihanteellisen paikan koeajaa Next-Gen Baby Box -projektin innovaatioita. Uskomme, että tulevaisuudessa Suomi voisi toimia myös muiden lasten ja vanhempien terveysratkaisujen erinomaisena testiympäristönä.” 

Myös Männistö on samaa mieltä.  

”On hienoa, että tämän projektin kaltaisia projekteja tehdään Suomessa ja että niihin osallistuvat sekä suomalaiset että globaalit toimijat. Yhteistyössä on voimaa, ja Suomessa tullaan varmasti näkemään suuria kehitysaskeleita terveydenhuollossa.”