Skip to main content

Search

Baby Box QuickFire Challenge | Janssen Suomi

Maailmanlaajuinen innovaatiokilpailu haastaa ideoimaan tulevaisuuden äitiyspakkausta
Janssen Research & Development, LLC, joka on yksi Johnson & Johnson –konserniin kuuluvista Janssen lääkeyhtiöistä, ja Johnson & Johnson Innovation lanseerasivat tänään yhdessä paikallisten kumppaneiden Sitran, Tekesin ja VTT:n kanssa globaalin Next-Gen Baby Box QuickFire Challenge -kilpailun. Kilpailu haastaa kehittämään mullistavia ideoita ja ratkaisuja lasten ja vanhempien terveyden edistämiseksi.

Next-Gen Baby Box QuickFire Challenge -kilpailuun on saatu inspiraatio suomalaisten ylpeydenaiheesta, äitiyspakkauksesta. Tänä vuonna 80-vuotta täyttävällä äitiyspakkauksella yhdessä neuvolajärjestelmän kanssa on ollut merkittävä vaikutus suomalaisten vauvojen ja heidän vanhempiensa hyvinvointiin. Innovaatiokilpailussa osallistujat kehittävät uusia ratkaisuja, joiden tavoitteena on edistää lasten terveyttä, aikaistaa lapsuuden sairauksien diagnosointia ja parantaa myös vanhempien terveyttä.

Kansainvälinen innovaatiokilpailu on suunnattu niin opiskelijoille, yrittäjille, tutkijoille, start up –yrityksille kuin muillekin toimijoille, joilla on innostavia ideoita lasten ja vanhempien terveyden edistämiseksi. Kilpailun voittajan tai voittajien on mahdollista saada jopa 350 000 Yhdysvaltain dollarin suuruinen rahoitus sekä mentorointia idean kehittämiseen ja kaupallistamiseen.  Hakijoiden joukosta valitut finalistit esittelevät ideansa Helsingissä järjestettävässä Slushissa 30. marraskuuta 2017. Janssen uskoo, että yhdessä suomalaisten kumppaneiden kanssa on mahdollista saada ihmiset innostumaan terveydenhuollon uudistamisesta ja kehittämään ainutlaatuisia ratkaisuja.

Kilpailu on osa Janssenin strategista tavoitetta mahdollistaa maailma, jossa ei ole sairauksia. Tässä voidaan onnistua siirtämällä huomio sairauksien hoidosta terveyden ylläpitoon, sairauksien ennaltaehkäisyyn ja parantamiseen sekä sairauksien kehittymisen pysäyttämiseen.

Lisätietoa Next-Gen Baby Box QuickFire Challenge -kilpailusta sekä  Janssenin Disease Interception Accelerator -innovaatioryhmän (DIA) tavoitteista ja toiminnasta.