Skip to main content

Search

Heurekan aivoterveys näyttely

Janssen sponsoroi tiedekeskus Heurekan aivoterveysnäyttelyä Heurekan elämysjohtaja Mikko Myllykoski: Sponsorin on oltava tieteeseen ja tutkimukseen uskova
Janssen sponsoroi Heurekan erittäin suosittua Aivot narikasta! -näyttelyä. Aivoterveyden edistäminen on sekä lääkeyrityksen että Heurekan päämäärä. Heurekan elämysjohtaja Mikko Myllykoski: Sponsorin on oltava tieteeseen ja tutkimukseen uskova

90 prosentissa Heurekan näyttelyitä on rahallisia tukijoita: ”Heurekan kokonaisbudjetti on vuodessa noin 10 miljoonaa, josta tukijoiden osuus on noin 1 miljoona. Tämä tuki on meille elintärkeää, sillä muuten joutuisimme leikkaamaan toiminnastamme monia asioita pois”, Myllykoski kertoo.

Tiedekeskus Heurekassa Vantaalla on ollut 13.10.2018 alkaen Aivot narikasta! -näyttely, joka käsittelee aivoterveyttä. Näyttelyn arvioidaan tämän hetken tietojen mukaan saavuttavan 400 000 kävijää ensimmäisenä vuotenaan ja tämä on ollut suuri ilonaihe heurekalaisille.

Noin 60 vuotta mielenterveysasioiden kanssa työskennellyt lääkeyhtiö Janssen lähti sponsoroimaan Heurekan näyttelyä. ”Sponsorit valitaan huolella ja kaikkia ei hyväksytä. Näyttelyn pääviestin on istuttava yritykselle ja tässä näyttelyssä se on aivoterveyden edistäminen, joka on sekä Heurekan että lääkeyrityksen päämäärä. Lisäksi yrityksen ja näyttelyn arvojen on sovittava yhteen: usko tieteeseen ja tutkimukseen on oltava luja”, toteaa Heurekan elämysjohtaja Mikko Myllykoski.

Aivonäyttely onkin houkutellut normaalin kävijäkunnan lisäksi erityisen paljon hoitoalalla työskenteleviä ja alan opiskelijoita. Näyttelyssä vierailijat ottavat mukaansa mallin aivoista ja usea näyttelykohde käynnistetään laittamalla aivot jalustalle. Aivoterveyteen liittyviin kysymyksiin vastataaan ryhmissä.

 

Psykiatria on yksi keskeisimpiä terapia-alueita lääkeyritys Janssenilla ja ensimmäinen antipsykoottimme kehitettiin jo vuonna 1960. Haluamme kantaa kortemme kekoon keskustelussa mielenterveystyön jatkuvuuden ja tavoitteellisuuden varmistamiseksi.