Skip to main content

Search

iCope

iCope – työkaluja ja tukea eturauhassyöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen
Eturauhassyöpä on miesten yleisin syöpä. Siihen sairastuu Suomessa vuosittain noin 4500-5000 miestä. Eturauhassyöpä ei vaikuta ainoastaan potilaan hyvinvointiin, vaan myös hänen läheisiinsä. iCope on Janssenin kehittämä verkkopohjainen työkalu, jonka tavoitteena on tukea potilaita ja heidän läheisiään sairauden aikana.

Jatka sivustoon www.iCope.fi

Eturauhassyövän kaltaisen vakavan sairauden hallinnassa ei ole kyse ainoastaan oikeasta lääkehoidosta. Jotta ihmiset ymmärtäisivät sairautta ja sen vaikutuksia kehon hyvinvointiin, he tarvitsevat myös tietoa ja työkaluja.

”Yritämme tarjota potilaille kokonaisvaltaisen lähestymistavan hyvinvointiin. Siksi olemme luoneet yhdessä ravitsemus- ja fysioterapeuttien kanssa alustan, joka sisältää käytännön vinkkejä potilaiden arkielämään”, kertoo Aki Kasvi (Nordic Business Lead, Prostate Cancer, Janssen).

Janssen on kehittänyt iCope-palvelun yhdessä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa. iCope sisältää kattavasti tietoa eturauhassyövästä. Sivusto antaa myös ravitsemukseen ja liikuntaan liittyviä käytännön vinkkejä, jotka voivat tukea potilaan yleistä terveyttä.

Testaa miten voit – työkalu eturauhassyöpäpotilaille

iCope-sivusto sisältää hyvinvointitestin, joka auttaa potilasta oman elämänlaadun kartoittamisessa. Testin tavoitteena on kannustaa potilaita pohtimaan vointiaan ja ihmissuhteitaan. Testi voi auttaa potilasta tulemaan tietoisemmaksi omasta hyvinvoinnistaan, mutta sitä voidaan käyttää myös tukena keskusteluissa lääkärin tai perheen kanssa.

”Tiedämme, että potilaat saattavat olla niin häkeltyneitä puhuessaan terveydenhuollon ammattilaisille, että he unohtelevat asioita tai jättävät välistä tärkeitä kysymyksiä. Yksi työkalun tavoitteista on auttaa potilaita valmistautumaan hoitotapaamisiin”, Aki Kasvi kertoo.

iCope tarjoaa vertaistukitarinoita

iCope-sivustolla seurataan Seppo Mäkisen sairastumis- ja selviytymistarinaa.  Seppo meni keväällä 2015 tarkempiin tutkimuksiin, joissa todettiin eturauhassyöpä. Klipeissä seurataan hoitoprosessin eri vaiheita ja jännitetään Sepon mukana vaihe vaiheelta hoidon etenemistä: Saadaanko koko syöpäalue leikattua pois? Palautuuko erektiokyky?

Lisää jaksoja luvassa syksyn 2016 aikana. Tutustu traileriin iCope -sivustollamme: https://www.icope.fi/?/opi-muilta/dokumentin-trailer

Linkit:

Tietoa eturauhassyövästä

Prostate Cancer: Living, not Just Surviving (Raportti on saatavana englanniksi.)