Skip to main content

Search

immunologian parissa

”Oletko terveydenhuollon ammattilainen? Tutustu Janssen Medical Cloudiin.

Janssenin työ immunologian parissa
Autoimmuunisairauksista kärsii noin 5 prosenttia länsimaiden väestöstä, ja ne ovat yleisempiä naisilla kuin miehillä.1 Eläminen autoimmuunisairauden kanssa voi olla hyvin raskasta. Monet sairauksista ilmenevät pahenemisvaiheittain, eli hyvät jaksot vuorottelevat huonompien kanssa. Tämä voi heikentää elämänlaatua merkittävästi. Sairaus ei aina näy ulospäin.

Autoimmuunisairauksille on yhteistä, että immuunijärjestelmä tuottaa tulehduksellisia molekyylejä, jotka hyökkäävät kehon omia kudoksia vastaan. Sairaudet - esimerkiksi psoriaasi ja IBD - voivat olla luonteeltaan hyvin erilaisia. Tämän vuoksi voi olla vaikea löytää hoitovaihtoehtoa, joka toimisi kaikilla.

Me Janssenilla haluamme ymmärtää, mikä laukaisee tulehdukselliset ja autoimmuuniset prosessit, ja siksi keskitymme tutkimuksessa molekyylitasolle. Yhteistyö muiden toimijoiden ja potilasjärjestöjen kanssa on tärkeää, sillä sen avulla saamme lisää tietoa ja voimme kehittää innovatiivisia lääkkeitä ja tulevaisuuden hoitovaihtoehtoja, jotka toimivat kullakin yksilöllisellä potilaalla.

 
 
 
 

IBD

 
 
 
 
 
 
Lähde:
1.Miettinen. A & Viander. M Autoantikroppar vid diagnostik av systematiska autoimmuna sjukdomar 2015:175(2)

Lisätietoa immunologiaprojekteistamme