Skip to main content

Search

janssen-taistelee-syöpää-vastaan

Tavoitteellisempaa hoitoa

Tämän päivän syöpätutkijat yrittävät löytää mekanismit, jotka edistävät kasvainten kasvua, ja pysäyttää ne. Tutkimuksessa keskitytään yhä enemmän solusyklien säätelyyn ja siihen, miten kehon omaa immuunijärjestelmää voidaan hyödyntää taistelussa syöpää vastaan. Oikeantyyppisten hoitojen valinta potilaille on nyt entistä helpompaa esimerkiksi verestä mitattavien biomarkkerien ansiosta.

Suurin haaste on tehdä syövästä kuolemantuomion sijaan sairaus, joka voidaan parantaa tai muuttaa krooniseksi tilaksi. Tämä edellyttää sitä, että syöpä havaitaan varhaisessa vaiheessa ja hoidetaan räätälöidyllä tavalla potilaan tarpeiden mukaisesti. Meille se tarkoittaa kokonaisvaltaista lähestymistapaa, joka alkaa syövän havaitsemisesta ja diagnosoinnista ja jatkuu aina hoitoon ja seurantaan asti.

Syövän hoito on suurien läpimurtojen kynnyksellä, ja tulemme näkemään täysin uudenlaisia lääkkeitä jo vuosikymmenen kuluessa. Monissa syöpämuodoissa pystytään hyödyntämään kohdistettuja hoitoja, jotka toimivat kuin tarkasti maaliin hakeutuvat robotit. Tämän ansiosta hoidoilla on entistä vähemmän haittavaikutuksia. Yhä useampia hoitoja voidaan myös antaa kotona, ja ne voi toteuttaa joko potilas itse tai kotihoidon työntekijä.

 
Lue lisää: